Iszapömlés – Két teherautónyi védőfelszerelést küldenek Ausztriából

Százezer védőmaszkot és eldobható védőruhát szállít a grazi tűzoltóság az Ajka térségében történt iszapömlés utáni helyreállítási munkálatokhoz – közölte kedden az MTI-vel a stájer tartományi fővárosban gyűjtést szervezők egyike.
A két teherautónyi adomány Graz városa és Stájerország osztrák tartomány összefogásának eredménye – mondta el telefonon Petricz Judit. A felszerelésekkel kedd este indultak útnak és az ajkai adománygyűjtő központban adják majd le azokat.

A grazi magyarság a múlt héten kezdett adománygyűjtésbe. A Forum Hungaricum segélyakciója Rudi Roth, a Magyar Köztársaság grazi tiszteletbeli konzulja védnöksége alatt és helybeli magyar szervezetek támogatásával zajlik.
A három nap alatt összegyűlt első szállítmány – tisztítófelszerelések és tartós élelmiszer – szombaton érkezett meg, de továbbra is várják a pénzbeli és természetbeli adományokat – közölte hétfőn Petricz Judit, a Gráci Magyar Újság főszerkesztője. Az akció részleteiről tájékozódni lehet a folyóirat honlapján. Érdeklődni lehet a Magyar Köztársaság grazi tiszteletbeli konzulátusán (Telefon: +43 316/472-212-613).

Ajánlott tartalom

Kijöttek a legfrissebb adatok az éghajlatváltozásról: Szeged belvárosa már olyan forró, mint Rómáé

A szegedi mérések alapján az elmúlt egy év (2023. július – 2024. június) középhőmérséklete a külterületen 14,4 °C volt, ami jelentősen meghaladja az 1981-2010-es időszak átlagát (11,5 °C).