Iszapömlés – Meghosszabbították a lakóparképítésre kiírt közbeszerzési eljárást

Meghosszabbították a vörösiszap-katasztrófa által sújtott településeken épülő új lakóingatlanok kivitelezési munkálataira kiírt közbeszerzési eljárást, az építési vállalkozók csütörtökig pályázhatnak – tájékoztatta a katasztrófavédelmi kormánybiztos szóvivője kedden az MTI-t.

Petróczi Tímea elmondta, hogy az építtető kiválasztására bejelentett eredeti határidő november 30-a volt, de az eljárást december 2-áig meghosszabbították. A tárgyalásokat pénteken kezdik majd meg a pályázókkal, a nyertes cég nevét a közbeszerzési értesítőben teszik közzé. Az építkezések várhatóan 2011 első negyedévében kezdődhetnek meg, a kijelölt telkeket mindkét településen megvásárolták az önkormányzatok.
Szaló Péter, a Belügyminisztérium területrendezési és építésügyi helyettes államtitkára a legutóbbi helyi lakossági fórumon elmondta, hogy a telkek közművesítése február végére fejeződik be. Szólt arról is, hogy Devecserben a település rendezési tervét az önkormányzatnak módosítania kell, a lebontandó ingatlanok telkei az önkormányzat tulajdonába kerülnek. A Torna-patak melletti északi városrész részletes tervezése folyamatban van, ott zöldterületet és ipari parkot alakítanak ki. Az újjáépítés kormányrendeletben rögzített határideje 2011. június 30.

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.