Iszapömlés – Mikulás és segélykoncert az iszapkárosult családok megsegítésére

Jótékonysági fesztivált rendeznek a Hajógyári Szigeten, a szentendrei tűzoltók a Mikulást viszik a devecseri gyerekeknek, a Nemzeti Színház pedig jótékonysági előadások bevételével támogatta a vörösiszap-katasztrófa károsultjait.

A szentendrei tűzoltók segítségével pénteken megérkezik a Mikulás a devecseri óvodába. A tűz bátor harcosai különböző programokkal, krampusszal és sok-sok ajándékkal kedveskednek a gyerekeknek – közölte a szentendrei önkormányzat hivatásos tűzoltósága az MTI-vel. A tűzoltók egyébként közel 15 napig dolgoztak Devecserben, az utcák iszapmentesítésében vettek részt. A vörösiszap-katasztrófát átélt gyermekek karácsonyi megsegítésére jótékonysági koncertet rendeznek december 3-án az Óbudai (Hajógyári) Szigeten. A fesztiválon 9 zenei stílus szólal meg 9 színpadon. A rendezvény egyetlen, bármelyik bejáratnál megváltott 1000 forintos belépővel látogatható. A befolyt összeghez a Hajógyári-szigeten lévő szórakozóhelyek tulajdonosa, Vizoviczki László ötmillió forintot ad, az így keletkező végösszeg várhatóan meghaladja majd a 10 millió forintot. Az összeget a Kolontár és Devecser önkormányzata által összeírt 14 év alatti gyermeket nevelő családok között osztják szét a gyermekek számának arányában. A közjegyző által hitelesített adománygyűjtésből befolyt összeg jelképes átadása a települések polgármestereinek december 4-én, hajnali 3 órakor lesz a STUDIO színpadán.

Az adományokat az érintett családok december 23-án 15 és 20 óra között a Devecseri Művelődési Házban a közösségi karácsonyfa alatt vehetik át az önkormányzatok és az S.O.S. Magyarország Mozgalom képviselőitől. Az erre a napra felállított ünnepi játszóházban karácsonyi gyermekműsorok, játékok, ingyenes hideg-meleg ételek, sütemények és gyermekitalok várják a kedvezményezetteket – közölte a szervező az MTI-vel.
A Nemzeti Színház a november 28-i János vitéz I. és János vitéz II. című előadások teljes bevételét felajánlotta a károsultak megsegítésére. Az összegyűlt 1 millió 868 ezer 852 forintot a Magyar Kármentő Alap számlaszámára utalta át az intézmény. A darab szerzői közül Heltai Jenő és Bakonyi Károly jogutódai lemondtak az előadások után őket illető jogdíjakról, ezen kívül a Nemzet Színészei összesen 600 ezer forintot juttattak el a károsultaknak – közölte az intézmény az MTI-vel.

Ajánlott tartalom

Vasárnap kezdődik a fővárosi tavaszi nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítást lesz április 21-én és 28-án a Nagykörúton és környezetében, továbbá a főváros számos forgalmas közterén és csomópontjában a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. és Budapesti Közlekedési Központ (BKK) együttműködésében.