Iszapömlés – Peren kívüli egyeztetés kezdődik a károsultak és a Mal Zrt. között

Peren kívüli egyeztetés kezdődik a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak és a Magyar Alumíniumtermelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt.-nek a jogászai között szerdán – erősítette meg a Mal tájékoztatását Magyar György ügyvéd, a károsultak jogi képviselője hétfőn az MTI érdeklődésére.

Megkezdődnek az első egyeztetések a különböző károkról, illetve azok megtérítésének lehetséges módozatairól – mondta Magyar György. Hozzátette: több száz károsult magánszemélyt és több önkormányzatot képvisel a polgári és büntetőeljárásokban.
    A Mal hétfői közleménye szerint “azonnali intézkedéseket kíván hozni” az október 4-i “vörösiszap-katasztrófa sérültjeinek és károsultjainak megsegítésére, ennek érdekében a cég jogi képviselője, Ruttner György ügyvéd tárgyalásokat kezd a károsultak jogi képviselőjével, Magyar György ügyvéddel. A tárgyalások szerdán kezdődnek meg Budapesten – áll a közleményben.

Ajánlott tartalom

A vizek sótartalmának növekedése evolúciós változásra kényszeríti a planktonikus szervezeteket

A HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont munkatársai folyamatosan vizsgálják, hogy az emberi tevékenység, illetve az emiatt zajló klímaváltozás milyen változást okoz a környezeti feltételekben, és hogyan reagálnak erre az élőlények.