Iszapömlés – Tízmillió forintot adott négy székesfehérvári cég a károsultaknak

Tízmillió forintot adományozott négy székesfehérvári multinacionális cég a vörösiszap sújtotta kolontári és devecseri családoknak, az adományt egy közhasznú alapítványon keresztül pénteken adták át készpénzben, közvetlenül az érintetteknek.

A Brooks Instrument Kft., az Emerson Process Management Magyarország Kft., a Foxconn-PCE Paragon Solutions kft. és a Videoton Holding Zrt. adományából száz-százezer forint jutott azoknak a károsult családoknak, akik kiskorú gyermeket, gyermekeket nevelnek – közölte az MTI-vel Sinkó Ottó, a Videoton Holding Zrt. vezérigazgatója. Tájékoztatása szerint az adományokat az önkormányzatok szervezésében, az általuk biztosított helyen, készpénzben vették át az érintettek.
Az adományozók különféle csatornákon keresztül eddig is juttattak el adományokat a károsultaknak. Azért döntöttek most a közvetlen készpénzjuttatás mellett, mert megítélésük szerint a gyermekes családokat fokozottan sújtják a katasztrófa következményei, s az összeg segíthet abban, hogy méltóbb körülmények között ünnepelhessék a karácsonyt.

Ajánlott tartalom

10-ből 6 autót kitiltanának Budapest útjairól

Ne az ötletelés, hanem a szakmai szempontok vezéreljék a fővárosi vezetést a döntéshozatalban, és vegyék figyelembe az autósok érdekeit is - kéri a Magyar Autóklub (MAK) arra reagálva, hogy Ámon Ada, a főváros klíma- és környezetügyi főosztályvezetője egy podcast műsorban azt mondta, minden tíz évnél idősebb autót ki kell tiltani a fővárosból.