Iszapömlés – Tűzoltóautó árverése az iszapkárosultak javára

Egy tűzoltógépjármű árverezésével is segítik az iszapömlés károsultjait, a veterán korú, mindössze 100 ezer forintos áron kikiáltott kisbuszra hétfőn reggel már egymillió forint volt a legmagasabb ajánlat.

A szokatlan tárgyat a Bács-Kiskun megyei Császártöltés önkéntes tűzoltói a hétvégén bocsátották árverésre a www.langlovagok.hu honlapon. Az 1977-es évjáratú Volkswagen LT35-ös kisbuszt osztrák testvértelepülésük tűzoltóságától kapták ajándékba. Az 1984 köbcentis, benzinmotoros jármű érdekessége, hogy oldtimer kora ellenére mindössze 19 ezer kilométert futott, kifogástalan műszaki és esztétikai állapotban van, és Magyarországon jelenleg nincs forgalomba helyezve.
Licitálni november 8-ig lehet a licit@langlovagok.hu levelezési címre küldött ajánlatokkal. A felajánlók a teljes vételárat a katasztrófával érintett térségben élők megsegítésére fordítják.
Az árverésen azok is rész vehetnek, akik nem feltétlenül szeretnének tűzoltóautó-tulajdonosok lenni, mert a nyertes a járművet akár egy rászoruló önkéntes tűzoltó egyesületnek is adományozhatja.

Ajánlott tartalom

A levegővel tárolják el az energiát kínai tudósok

A kínai sűrített levegős energiatárolási létesítmény 300 MW/1 800 MWh kapacitású.