Itt fognak először versenyezni az elektromos Forma-1-es autók

Fél év van még hátra a rajt pillanatáig az első tisztán elektromos autókkal zajló versenysorozatban, most közzé tették, hogyan fog kinézni az első verseny helyszíne.

A Formula E sorozat első állomása szeptemberben, Pekingben az olimpia egyik helyszínénél, a Madárfészek stadion körül kerül kialakításra – közölte a versenysorozat szervezősége. A 20 kanyaros és 3,4 kilométer hosszú pályán, akár 240 kilométer per órás sebességgel közlekednek majd a kocsik, szeptember 13-14-én. A tisztán elekromos hajtású járművek 0-100-ra 3 másodperc alatt gyorsulnak, a versenyen 10 csapat vesz részt, neves pilótákkal, mint Sebastien Buemi, Tonio Liuzzi, Takuma Sato, Lucas di Grassi.

A sorozatban 10 helyszín van, így például Rio de Janeiro, Miami és Los Angeles. Az utolsó futam Londonban lesz.

Az F1 mintájára minden istálló két pilótát alkalmaz, ám a vesenyek során olyan érdekességek lesznek, hogy az áramfogyasztás miatt a boxkiállások során a versenyzők nemcsak kereket, hanem autót is váltanak, a cserekocsi eléréséhez pedig 100 méteres sprintet kell kivágniuk.

forrás: hvg.hu

Ajánlott tartalom

Ismét elektromos buszokat tesztelnek Budapesten

Elektromos csuklós buszokat tesztelnek Budapesten, a járművekkel 7-es és a 8E busz vonalán lehet ingyenesen utazni - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a BKV Zrt. és az ArrivaBus kedden közös közleményben az MTI-t.