Forrás: PTE

Ivókutakat helyeztek el a PTE műszaki karán, illetve gyakorlóiskolájában

Új ivókutat adtak át a Pécsi Tudományegyetem (PTE) műszaki karán, illetve gyakorlóiskolájában a csapvíz-, valamint a fenntartható ivóvízfogyasztás népszerűsítéséért, az egyszer használatos PET-palackok visszaszorításáért.

A PTE az MTI-hez eljuttatott közleményében jelezte: a műszaki karon hétfőn, illetve a PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnáziumában egy héttel korábban átadott, Zsolnay-porcelánból készült, díszes ivókutak a pécsi vízszolgáltató, a Tettye Forrásház Zrt. jóvoltából kerültek a helyükre.

A vízszolgáltató korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program pályázatán elnyert több mint 45 millió forintos támogatásból az ivókutak létesítése mellett városszerte szemléletformáló programokat valósít meg, a felelős ivóvíz-felhasználást és szennyvízkezelést szolgáló kiadványokat készít, továbbá a pécsi szennyvíztisztító telepen ismeretterjesztő bemutatótermet létesít.

Ajánlott tartalom

Folytatódik a legnagyobb állattartótelep-fejlesztési program

Összesen 200 milliárd forint keretösszeggel két új pályázati felhívás jelent meg az állattartó gazdaságok fejlesztéseinek támogatására a 2027-ig tartó KAP Stratégiai Terv keretei között - jelentette be közösségi oldalán az agrárminiszter.