Izgalmas programok a madarak és fák napján Gemencen

Május 11-én, szombaton sok élményt ígérő programokkal várják a gemenci erdőgazdaság ökoturisztikai központjában, Pörbölyön a madarak és az erdők iránt érdeklődőket.

A nemzetközi világnapon bárki részt vehet madárhálózáson és -gyűrűzésen a közeli erdőben, megismerheti a Gemenci-erdő madárvonulásban betöltött szerepét is – olvasható a társaság közleményében. Az Ökoturisztikai Központ parkjában egy séta során megtekinthetők az elhelyezett madárodúk, ahol szakvezető segítségével megismerkedhetnek a résztvevők az ott fészkelő madárfajokkal. A megjelentek mikroszkóp és nagyító segítségével részletesen is megvizsgálhatják az elhullajtott tollakat, madárköpeteket, írja a hirado.hu.

A természetfilm-készítés után érdeklődők a már több mint egy éve a Gemenc, az utolsó ártéri vadon című filmet forgató stáb egyik operatőrének, Barkúti Balázsnak az előadását hallgathatják meg. Így megismerkedhetnek a természetfilm-készítés titkaival, valamint azzal a háttérmunkával, melynek eredményeképpen tavasz óta webkamerák segítségével az interneten bárki megfigyelheti a keselyűsi fekete gólya fészkét. A legkisebbeket pedig kézműves foglalkozás várja. A programok megvalósításban részt vesznek a Gemenc Zrt., a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Duna-Dráva Nemzeti Park és a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai.

Ajánlott tartalom

Az orvvadászat vezetett az agyar nélküli elefántok kifejlődéséhez

Az elefántokat az agyaruk miatt gyilkoló orvvadászat vezetett az agyar nélküli elefántok kifejlődéséhez egy új tanulmány szerint.