Javított helyezésén a zöldegyetemek világrangsorában a Szegedi Tudományegyetem

Javított helyezésén a zöldegyetemek – az Indonéziai Egyetem által összeállított és pénteken nyilvánosságra hozott – világrangsorában a Szegedi Tudományegyetem, amely ezúttal a 19. helyezést érte el – tájékoztatta Újszászi Ilona szóvivő az MTI-t.

A Tisza-parti universitas a korábbi 35. hely után a 2014-re vonatkozó felmérésben jelentősen javított pozícióján, a 360 pályázó közül elért 19. hellyel, amely a hazai intézmények között a legjobb, Európában pedig a 11.

A felmérésen az SZTE mellett öt haza intézmény: a Debreceni Egyetem (187. hely), a Szent István Egyetem (269. hely), az Óbudai Egyetem (324. hely), a Corvinus Egyetem (325. hely) és az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) (347. hely) szolgáltatott magáról adatot.

A ranglistán – amelyet a Nottinghami Egyetem vezet – az előző két évhez hasonlóan csak nyugat-európai, észak-amerikai intézmények és az osztrák Universitat fur Bodenkultur Wien található az SZTE előtt.

A kiváló eredmény részben a Szegedi Tudományegyetemen megvalósuló, megújuló energiaforrásokat előnyben részesítő környezettudatos beruházásoknak, részben az egyetemen alkalmazott környezeti terhelést csökkentő műszaki megoldásoknak, protokolloknak köszönhető – áll a közleményben.

Ajánlott tartalom

Csomagolóanyagok: mennyiségcsökkentés, újrafelhasználás és újrafeldolgozás

Mennyiségi és használati korlátozások: minél kevesebb csomagolóanyag fogy, annál kevesebb lesz a hulladék.