Javuló kilátások a Dellnél

A Dell évről évre egyre előrébb jut az eltervezett, zöld útvonalon. A hatékonyabb számítógépek mellett, vállalati épületei, gyárai is folyamatosan zöldülnek.

Ez, 2009-ben, szám szerint 9 Dell tulajdonú épületet érint, melyek egytől-egyig 100%-ban megújuló energiaforrásokból jutnak a szükséges energiához. Az érintett üzemek Bracknell és Glasgow, Frankfurt és Halle, Oslo, Stockholm, Round Rock, Twin Falls, Idaho és Oklahoma városaiban találhatók. Összességében a vállalat teljes villamosenergia-igényeinek 26%-át látják el szél-, nap- vagy geotermikus energiával.

A Dell büszkeségének és egyben az egyik ösztönző erőnek is tartja, hogy az Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatala (EPA) az első öt közé sorolta a megújuló energiát vásárlók, hasznosítók közül a legutóbbi EPA Fortune 500 Green Power Challenge terjedelmes listáján. A cég zöld energiái 2008 áprilisában ugrottak meg, amikor partnerségre léptek a TXU and Waste Managementtel központi campusuk 100%-ig megújuló áramszolgáltatásával kapcsolatban. A növekedés azóta is tart, hiszen a 2008-ban produkált 20% fejlődött fel 2009 első félévére 26%-ra, és az év összegzése még hátra van.

Dane Parker a környezetvédelemi, egészségügyi és biztonsági részleg igazgatója kijelentette, hogy a jövőben is, ahol és amikor csak lehetséges, megpróbálják integrálni a zöld megoldásokat az üzemeltetés különböző területein, mivel létfontosságú, hogy az ipar segítse a környezetbarát gazdaság fejlődését. „Az agresszív energiahatékonyság és a megújuló energiára igényt tartó célok alapvetőek ahhoz, hogy ez megtörténjen”.

Ajánlott tartalom

Környezettudatos otthon: hosszú életű bútorok választása

A megfelelő bútorok és a hangulatos otthon elválaszthatatlanok egymástól. A megfelelő kényelem nélkül nem élvezheti a pihenést, amelyet otthonának minden nap biztosítania kell. Emellett fontos szempont a környezettudatosság, hiszen hosszú életű bútorok használatával kevesebb szemetet termelünk.