Jelentősen csökkentek szeptemberben az amazonasi erdőtüzek

Hivatalos adatok szerint az aggasztó júliusi és augustusi növekedés után jelentősen csökkentek szeptemberben az amazonasi erdőtüzek.

A Nemzeti Űrkutatási Intézet keddi adatai szerint augusztushoz képest 35,5 százalékkal csökkentek az erdőtüzek, szeptemberben 19 925 tűzesetet jegyeztek fel. Az 1998 óta vezetett hivatalos adatok szerint szeptemberben általában több tűz van, mint augusztusban. Az erdőtüzeket rendszerint farmerek, illetve illegális favágók és bányászok okozzák. Júliusban és augusztusban 2010 óta nem látott léptékben égtek le területek az amazonasi esőerdőkben, tovább növelve az éghajlatváltozással kapcsolatos aggodalmakat. A nemzetközi figyelem hatására Jair Bolsonaro elnök 60 napos tűzgyújtási tilalmat rendelt el, és katonaságot vezényelt az érintett területekre. Tudósok szerint a nagy esőerdők kétfontosságú szerepet játszanak az általános felmelegedés leküzdésében.

Ajánlott tartalom

Gyalogosbarát fejlesztési tervet készített három bécsi kerület

Szélesebb járdák, több zöld, nagyobb biztonság – három bécsi kerület átfogó fejlesztési tervet készített a gyaloglás ösztönzésére.