Jó hír érkezett annak, aki hitelből telepítene napelemeket

A tavalyi évben lezárt VEKOP-5.2.1-17 hitelprogramot újranyitották 1,5 milliárd forintos kerettel.

Nagy törést jelentett a Pest megyei lakosság számára, amikor is 2019. október 17-én felfüggesztésre került a VEKOP-5.2.1-17 „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” pályázati kérelmek befogadása az MFB Pontokon. Sokak még akkor is aggódhattak, amikor ugyan a kérelmet benyújtották, de bírálat még nem született. Megnyugtató eredményt ezen kör számára csak az hozott, amikor is 2020 augusztus 12-én bejelentésre került, hogy a korábbi 9,41 milliárd forintos keret 14,228 milliárd forintra emelkedett. Ugyanakkor még számos olyan háztartás maradt, aki bosszankodott, hogy lecsúszott a lehetőségről.

ÚJRANYÍLT A NAPELEMES HITELPROGRAM

2021. február 15-én azonban új hír jelent meg, miszerint a VEKOP-5.2.1-17 kódszámú hitelprogram 2021.02.22-tól ismét elérhetővé vált egy közel 1,5 milliárd Ft-os összeg erejéig. Emellett több ponton is módosítást történt a programot illetően:

  • a kölcsönt kizárólag természetes személy veheti igénybe,
  • kizárólag online módon van lehetőség a kölcsönkérelmek benyújtásra,
  • a kölcsön összeg maximum 5 millió forint lehet,
  • a rendelkezésre tartási idő a kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 18 hónapra lehet,
  • a projekt fizikai befejezésére legfeljebb 18 hónap áll rendelkezésre,
  • legkésőbb 2021. június 30. 16:00-ig lehet hitelkérelmet benyújtani,
  • a végső kedvezményezettnek legkésőbb 2023. június 30-án lehet kölcsönszerződés alapján a kifizetést teljesíteni.

KINEK JELENT EZ ÚJBÓL KIVÉTELES LEHETŐSÉGET?

Azoknak ajánljuk kiemelten a figyelmébe a kedvezményes hitelkonstrukciót, akik Pest megye területén élnek, és a napelemes rendszerüket is egy, a Közép-magyarországi régió területén található ingatlanra szeretnék telepíteni. Azok számára, akik nem rendelkeznek saját megtakarítással, hogy napelemeket telepítsenek a háztetőre, de szeretnének élni a kedvezményes hitel nyújtotta lehetőséggel. Azoknak, akik nem rendelkeznek 25 év alatti gyermekkel, vagy valamilyen oknál fogva nem jogosultak az Otthonfelújítási támogatást igénybe venni.

Ajánlott tartalom

A naperőművek csökkenhetik az áram árát júniusban az európai piacon

Olaszországban heti rekordot döntött a napenergiás termelés.