Jó hír érkezett annak, aki hitelből telepítene napelemeket

A tavalyi évben lezárt VEKOP-5.2.1-17 hitelprogramot újranyitották 1,5 milliárd forintos kerettel.

Nagy törést jelentett a Pest megyei lakosság számára, amikor is 2019. október 17-én felfüggesztésre került a VEKOP-5.2.1-17 „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” pályázati kérelmek befogadása az MFB Pontokon. Sokak még akkor is aggódhattak, amikor ugyan a kérelmet benyújtották, de bírálat még nem született. Megnyugtató eredményt ezen kör számára csak az hozott, amikor is 2020 augusztus 12-én bejelentésre került, hogy a korábbi 9,41 milliárd forintos keret 14,228 milliárd forintra emelkedett. Ugyanakkor még számos olyan háztartás maradt, aki bosszankodott, hogy lecsúszott a lehetőségről.

ÚJRANYÍLT A NAPELEMES HITELPROGRAM

2021. február 15-én azonban új hír jelent meg, miszerint a VEKOP-5.2.1-17 kódszámú hitelprogram 2021.02.22-tól ismét elérhetővé vált egy közel 1,5 milliárd Ft-os összeg erejéig. Emellett több ponton is módosítást történt a programot illetően:

  • a kölcsönt kizárólag természetes személy veheti igénybe,
  • kizárólag online módon van lehetőség a kölcsönkérelmek benyújtásra,
  • a kölcsön összeg maximum 5 millió forint lehet,
  • a rendelkezésre tartási idő a kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 18 hónapra lehet,
  • a projekt fizikai befejezésére legfeljebb 18 hónap áll rendelkezésre,
  • legkésőbb 2021. június 30. 16:00-ig lehet hitelkérelmet benyújtani,
  • a végső kedvezményezettnek legkésőbb 2023. június 30-án lehet kölcsönszerződés alapján a kifizetést teljesíteni.

KINEK JELENT EZ ÚJBÓL KIVÉTELES LEHETŐSÉGET?

Azoknak ajánljuk kiemelten a figyelmébe a kedvezményes hitelkonstrukciót, akik Pest megye területén élnek, és a napelemes rendszerüket is egy, a Közép-magyarországi régió területén található ingatlanra szeretnék telepíteni. Azok számára, akik nem rendelkeznek saját megtakarítással, hogy napelemeket telepítsenek a háztetőre, de szeretnének élni a kedvezményes hitel nyújtotta lehetőséggel. Azoknak, akik nem rendelkeznek 25 év alatti gyermekkel, vagy valamilyen oknál fogva nem jogosultak az Otthonfelújítási támogatást igénybe venni.

Ajánlott tartalom

Napenergiatérképet hoztak létre

2023. november 28-án közel 100 település került fel az ingyenesen használatható Napenergia Térképre, mely alapvető információkkal látja el a napelemes rendszer telepítése iránt érdeklődőket.