Jó hír érkezett, megnyílik az út a napelemes telepítések előtt

Az Opus Titász hálózatfejlesztéseinek köszönhetően feloldják a napelem-telepítési engedélyek korlátozását, így sokan újra elkezdhetik a telepítést.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Az Opus Titász legújabb hálózatfejlesztéseivel számos, napelemes rendszerek telepítésére váró háztartás és vállalkozás lélegezhet fel, írja a vg.hu. A cég fejlesztéseinek köszönhetően jelentősen nőtt a vezetékrendszer terhelhetősége, így a korábban szüneteltetett napelem-telepítési engedélyek kiadása újraindulhat. Az elosztói hálózat túlterheltsége miatt számos régióban leállt az engedélyek kiadása, ám az elmúlt időszakban végrehajtott 42 milliárd forintos beruházásoknak köszönhetően az Opus Titász már 376,4 megawatt többletkapacitást ért el. Ez a fejlesztés nagy lépést jelent a megújuló energiaforrások, különösen a napelemek hálózati integrációjában. A fejlesztések központi célja az, hogy a lakossági napelemek és a megújuló energiaforrások rendszerbe kapcsolása gördülékenyebben valósulhasson meg. A társaság a teljesítménybővítés mellett az üzembiztonság növelésére és a környezetvédelmi célok elérésére is nagy hangsúlyt fektet, így hozzájárul a fenntarthatósági törekvésekhez, valamint a klímapolitikai célok eléréséhez. A beruházások során 1896 kisebb-nagyobb fejlesztés valósult meg a hálózat 40 százalékát érintve.

Magyarország célja, hogy 2030-ra a megújuló energiaforrások aránya legalább 29 százalékra emelkedjen, amelyhez elengedhetetlen a villamosenergia-hálózat további fejlesztése is. A napenergia terjedésével és az energiaigények folyamatos növekedésével az elosztók számára egyre nagyobb kihívás lesz az egyenletes energiaellátás biztosítása, így az Opus Titász fejlesztései kulcsfontosságúak az ország energiaellátásának biztonsága szempontjából.

Ajánlott tartalom

Magyar találmány forradalmasíthatja az energiatermelést

Az Energiacsatornás Vízerőmű Robot és a hibrid szél- és vízerőmű innovatív megoldások a megújuló energiák hatékonyabb kihasználására, amelyek hozzájárulnak az energiafüggetlenséghez és az árvízvédelemhez.