Kate Blanchett Ausztrália klímájáért kampányol

A gyönyörű és sikeres ausztrál színésznő arra használja hírnevét, hogy támogassák az éghajlatváltozás tudatosságát, különösen a hazájában.

Yao Ming
Amikor éppen nem kosarakat dobál a Houston Rockets-ben, kínai születésű kosaras szupersztár Yao Ming az állati jogok szenvedélyes szószólója. Hazájában a világon az egyik legrosszabb a veszélyeztetett fajok védelmére épülő projektek helyzete. Egyes statisztikák szerint a Kínában honos emlős faj csaknem 40 százaléka veszélyeztetett. Tehát annál nagyobb teljesítményű a Kína egyik legtiszteletreméltóbb sportos kivitel beszélni fel, mi a jó. Yao Ming olyan hirdetésekben szólal fel világszerte, mint az ACAP Worldwide, azzal a céllal, hogy felhívja többek között a kínai bíróságok figyelmét is az egyedülálló állatpopuláció védelmére.

Yao Ming

 

Kate Blanchett
Az ausztrál kormánnyal karöltve Blanchett elindította a Ki Törődik A Földön elnevezésű virtuális közösséget azoknak az embereknek, akik a kibocsátások csökkentéséért, valamint egyéb, az éghajlatváltozás ellen irányuló törekvésért dolgoznak. 

Kate Blanchett

Ausztrália különösen fenyegeti a szárazság, amely számos létfontosságú tavat szárított ki – emiatt növekszik a hőmérséklet is. Blanchett jó néhány ausztrál hírességet kért fel, hogy emeljenek szót a klímaváltozásról, és látogassák meg Ausztrália leginkább érintett területeit.

Cameron Diaz
Mára Diaz vált a fenntarthatóság egyik vezető hangjává. A közé a rengeteg híresség közé tartozik, aki Prius-t vezet, bár ma ez már nem számít extrának. Nem sokkal azután, hogy Al Gore megjelentette dokumentumfilmjét, a Kellemetlen igazságot, Diaz egyesítette vele erőit a Mentsük meg MAGUNKAT- Kampány a klímaváltozás ügyében elnevezésű kampány megteremtése, illetve előmozdítása okán.

Cameron Diaz

Diaz is szerepelt az MTV dokumentumfilm sorozatában, a Trippin’- ben, ahol hírességeket követnek nyomon, szerte a világban, akik ellátogatnak, és tudatosságot visznek az ökológiailag kiemelkedően fontos helyekre.

Ajánlott tartalom

Algák vizsgálatával segítik feltérképezni balatoni kutatók a Duna ökológiai állapotát

A bécsi székhelyű Nemzetközi Duna-védelmi Bizottság (ICPDR) által koordinált, számos ország részvételével zajló Nemzetközi Duna-expedíció (Joint Danube Survey – JDS) során a Duna és főbb befolyóinak állapotát rendszeresen felmérik.