Kecskéket alkalmaz a Google a fűnyírásra

Sokan egyetértenek azzal, hogy a Google a korszerűség, a találékonyság és a vállalati siker mintapéldája. Ezt bizonyítandó az internetes óriás egy kecskenyájat bérelt fel, hogy székházának kertjét megtisztítsa a gaztól – írja az El Mundo című spanyol napilap.

Sokan úgy gondolják, mindez a gazdasági válság miatt történik, és a Google így akarja csökkenteni kiadásait. A cég szerint az igazi ok valójában az, hogy az emberiség a globális felmelegedéshez hasonló kihívások előtt ál, és ezekre a vállalatnak is felelnie kell – olvasható az El Mundo internetes kiadásában (www.elmundo.es). 

Úgy tűnik, a Google a jövő felé vezető úton egy lépéssel mindig mások előtt jár: a kecskék alkalmazása a fűnyírók helyett tiszta, környezetkímélő megoldás. A kecskékkel együtt járó kutya pedig rendet tart az állatok között. Az állatok nem bocsátanak ki szén-dioxidot, és egyáltalán nem zajosak, a cég pedig csökkenti a környezeten hagyott “szén-dioxid lábnyomát”, arról nem is szólva, hogy mennyivel kellemesebb kecskéket látni, mint a fűnyírókat – írja a lap.

A kaliforniai Mountain View-beli központi irodáknál lévő zöldterületeket locsolni kell, és időnként meg kell tisztítani a cserjéktől, hogy csökkentsük a szárazság miatti tüzek veszélyét – magyarázta a cég honlapján a karbantartásáért felelős Dan Hoffman.     

Ha a Google szerződtethetett egy kecskenyájat, akkor kell lennie egy olyan cégnek is, amely ilyen szolgáltatások kölcsönzésére szakosodott. A California Grazing nevű vállalat a következőképpen hirdeti magát: “Nyolcszáz önműködő és környezetkímélő bokorirtónk a rendelkezésére áll! Ezek a kedves és olcsó fűnyírók végeznek a bogánccsal, a cserjékkel, a gyommal és az élősködő növényekkel, ugyanakkor lehetőséget adnak arra, hogy az őshonos vegetáció megújuljon, használatukkal megelőzhető a bozóttűz, és még benzint sem fogyasztanak”.

Ajánlott tartalom

Pusztuló lucfenyvesek helyére 370 ezer őshonos fát ültettek az Őrségi Nemzeti Parkban

Huszonhat hektár pusztuló lucfenyvest számoltak fel, helyettük 370 ezer darab, őshonosnak számító fa csemetéjét ültették el, fa- és cserjefajokban bővelkedő erdősítéseket hoztak létre az Őrségi Nemzeti Parkban; a két éven át zajló, most záruló természetvédelmi projekt megvalósításához az Európai Unió több mint 408 millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatást nyújtott - tájékoztatta a nemzeti park igazgatósága szerdán közleményben az MTI-t.