Kerékpáron szállítható, napelemes mobiltöltő Ugandában

Kifejlesztették a kerékpáron szállítható, napelemmel működő mobiltelefon töltőket Ugandában. Ezeket ott is lehetne majd használni, ahol nincs villanyáram.

Egy brit cég fejlesztette ki a napelemmel működő, kerékpáron is szállítható mobiltelefon töltőket Ugandában, írja a hir.ma. Ha a műszer beválik, ott is használható lesz, ahol nincs bevezetve a villanyáram. Mivel ez sok helyen előfordul az országban, a lakosoknak “töltőhelyekre” kell menniük, ahol általában generátor adja az áramot, amiért igen borsos árat kell fizetni a helyieknek. Egy ugandai lakó havi telefonköltségének a felét teszi ki az, hogy elviszi feltölteni a telefon akkumulátorát. Az innovatív szerkezet azonban ezen változtathat. A töltő 60 watt teljesítményű napelemmel működik, alkalmanként 50 mobiltelefont képes feltölteni. A találmány nem csak Ugandában segíthet az embereknek. A világban körülbelül 650 millió mobil előfizető telefontöltését segítheti és csökkentheti a költségeket a biciklis napelem.

Ajánlott tartalom

Az Anker energiatárolója mindent tud, amire egy otthonnak szüksége lehet

Az Anker új akkumulátora minden egyben megoldás, egy teljesítménymodult, egy akkumulátormodult, egy napelemes invertert és egy energiagazdálkodási rendszert intergrál.