Kerékpáron szállítható, napelemes mobiltöltő Ugandában

Kifejlesztették a kerékpáron szállítható, napelemmel működő mobiltelefon töltőket Ugandában. Ezeket ott is lehetne majd használni, ahol nincs villanyáram.

Egy brit cég fejlesztette ki a napelemmel működő, kerékpáron is szállítható mobiltelefon töltőket Ugandában, írja a hir.ma. Ha a műszer beválik, ott is használható lesz, ahol nincs bevezetve a villanyáram. Mivel ez sok helyen előfordul az országban, a lakosoknak “töltőhelyekre” kell menniük, ahol általában generátor adja az áramot, amiért igen borsos árat kell fizetni a helyieknek. Egy ugandai lakó havi telefonköltségének a felét teszi ki az, hogy elviszi feltölteni a telefon akkumulátorát. Az innovatív szerkezet azonban ezen változtathat. A töltő 60 watt teljesítményű napelemmel működik, alkalmanként 50 mobiltelefont képes feltölteni. A találmány nem csak Ugandában segíthet az embereknek. A világban körülbelül 650 millió mobil előfizető telefontöltését segítheti és csökkentheti a költségeket a biciklis napelem.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.