Készül az iPad 2

Az Apple megkezdte iPad táblagépe kamerákkal felszerelt második generációjának gyártását – jelentette szerdán a The Wall Street Journal.

Az amerikai lap értesülése szerint az új iPad keskenyebb és könnyebb lesz az első modellnél, és erősebb grafikus processzorral látják el. Legalább egy előlapi kamerát kap, amely lehetővé teszi majd videokonferenciák megtartását. Memóriája is nagyobb lesz, kijelzőjének felbontásán azonban nem változtatnak. Korábban az Apple beszállítóitól olyan értesülések láttak napvilágot, hogy az új táblagépen lesz fényképezésre alkalmas hátlapi kamera is. A számítástechnikai óriásnál senki nem volt hajlandó nyilatkozni a WSJ értesüléséről. 2010 áprilisi piacra kerülése óta az iPadből 14,8 millió darabot adtak el, idén az Apple várakozása szerint 27 milliót értékesítenek belőle. Megfigyelők szerint az új verzió a mostanihoz hasonló, 499-829 dollár között ársávban kerül majd piacra.

Ajánlott tartalom

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét Debrecenben

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét pénteken Debrecenben: a Komondor nevű berendezést a Debreceni Egyetem (DE) Kassai úti campusán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szuperszámítógép központjában helyezték üzembe.