Kevesebben szorulnak kórházi ápolásra Kanadában a dohányzási tilalom óta

Mintegy harmadával csökkent a szív- és légzési problémák miatt történt kórházi felvételek száma Kanadában, amióta 2001-ben elfogadták az új, dohányzásellenes törvényeket.

A tíz éven át tartó vizsgálatot Torontóban folytatták le, célja az éttermekben és bárokban való dohányzási tilalom hatásainak elemzése volt.
A tilalom bevezetése óta a kardiovaszkuláris állapotok miatti kórházi felvételek aránya 39 százalékkal, míg a légzési problémák miatti felvételek aránya 33 százalékkal csökkent. A szerzők úgy vélik, megállapításaik egybeesnek azokkal a bizonyítékokkal, amelyek a passzív dohányzás káros egészségügyi hatásaira vonatkoznak, egyúttal igazolják a további törvényi megszorításokra vonatkozó erőfeszítések jogosságát.
Az Alisa Naiman, a Torontói Egyetem munkatársa által vezetett kutatás eredményeit a Canadian Medical Association Journal című szakfolyóirat hétfőn közölte.

Ajánlott tartalom

A Balatonnál megkezdődik a szúnyoggyérítés

Megkezdődik a csípőszúnyogok gyérítése a Balatonnál március 27-28-án - közölte a munkát szervező Balatoni Szövetség (BSZ) elnöke az MTI-vel kedden.