Kezdődik az EFOTT Velencén

Ma kezdődik a Fejér megyei Velencén, a Velencei-tó partján az ország legrégebbi és legnagyobb hallgatói fesztiválja, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT).

Az idei rendezvény július 8-ig várja a kikapcsolódni, szórakozni vágyó fiatalokat. A házigazda felsőoktatási intézmény a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem lesz. Az élvonalbeli magyar zenekarok mellett külföldi zenészek is fellépnek az EFOTT-on. Érdekesség, hogy a szokásoktól eltérően ezúttal két nagyszínpad is várja a közönséget. A zenei kínálat rendkívül színes. A nyitónapon a Csík Zenekar koncertezik olyan sztárvendégekkel, mint Presser Gábor vagy Dresch Mihály. A következő négy napon színpadra lép mások mellett a Tankcsapda, a Quimby, a Kiscsillag, a Hősök, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Balkan Fanatik, a Compact Disco, a Carbonfools és a Bëlga.

Az elektronikus zenék kedvelőinek a legnépszerűbb magyar dj-k mellett a jamaikai származású Roni Size is forgatja a lemezeket. A nosztalgia jegyében lép fel Velencén Dr. Alban és a Brooklyn Bounce is. A zene mellett fontos szerep jut a színháznak: a Szkéné Színház előadói és vendégművészei minden este fellépnek a fesztiválon. Megtekinthető lesz többek között Pintér Béla és Társulata Parasztopera című produkciója vagy a Nézőművészeti Nonprofit Kft. A fajok eredete című előadása. A szervezők nagy hangsúlyt helyeznek a sportra, valamint az energiatakarékosságra és a környezettudatosságra. A strandolási lehetőség mellett wakeboard, kosárlabda, strandfoci, tenisz, röplabda, kerékpár, valamint túra- és sárkányhajózási lehetőségek várják a fiatalokat. A környezettudatosság jegyében öt, áramfejlesztővé épített kerékpárt is felállítanak a fesztiválon: az egyik színpadnál a naponta hatórás programhoz szükséges energiát 24 óra megállás nélküli tekeréssel lehet szolgáltatni. Biciklire pattannak a Showder Klub közkedvelt humoristái mellett a zenészek és a hallgatók is.

Ezúttal az EFOTT is készpénznélküli fesztivál lesz: idén már kizárólag fesztiválkártyával lehet fizetni a rendezvényen. Az EFOTT Magyarország legrégebbi kulturális és könnyűzenei fesztiválja, 1976 óta rendezik meg különböző helyszíneken. A fesztivál az elmúlt két évben folyamatosan látogatócsúcsot döntött. Pécs-Orfűre és Szolnokra is csaknem hetvenezren látogattak el.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.