Kína 2028-ra megnégyszerezné repülőgép-állományát

Kínának csaknem 4000 új utasszállító repülőgépre lesz szüksége a következő 20 évben, ezzel megnégyszerezné a flottáját – jelentette be az állam vezető repülőgépgyártója szerdán.

Kínának 3796 új repülőgép kellene 2028-ra ahhoz, hogy lépést tudjon tartani a rohamosan növekvő hazai repülési igényekkel. – mondta az Aviation Industry Corp of China (AVIC) a nemzet polgári légi közlekedés éves előrejelzésén.
Az AVIC elmondta, Kína 2008 végén 1191 utasszállító repülőgéppel rendelkezett.

AZ AVIC szerint az új repülőgépek 4233-ra növelnék a kínai utasszállító flottát, ehhez pedig több mint 700 vadonatúj gépre lenne szükség, a nyugdíjba vonuló repülőgépeket lecserélvén.
„A jövőbeni fejlődés középpontjában a mintegy 150 ülőhelyes, a regionális repülőgépek és a teherszállító repülőgépek lesznek.”- mondta Wang Boxue az AVIC vezető kutatója, a China Aviation Expo sajtóértekezletén.
Kína teherszállító flottáját kilencszeresével, 583 egységre kell növelni, melybe beleszámít a tavalyi 68 darabos növelés is. 

Az AVIC hasonló becslése visszhangzott az amerikai légi óriás Boeingtől, amely a múlt héten bejelentette, Kína 3770 új repülőgépet rendelt 2028-ra, melynek együttes értéke 400 milliárd dollár.

Ajánlott tartalom

Vízerőművet építtetne a román kormány az Erdélyi-szigethegységben

Szivattyús energiatároló vízerőművet építtetne a román kormány az Erdélyi-szigethegységben, a megvalósíthatósági tanulmányra kiírt tenderre két ajánlat érkezett - írja az economedia.ro.