Kína – Kötelező kapacitáscsökkentés a környezetszennyező iparágakban

A környezetszennyező iparágak kapacitásainak idei évre szóló kötelező csökkentésére adott ki utasítást a kínai ipari minisztérium – derült ki pénteki lapjelentésekből.

Az Ipari és Információtechnológiai Minisztérium 28,7 millió tonna acélgyártási kapacitás megszüntetését írta elő az év végéig, ami több mint Olaszország egyéves termelése. A gazdasági struktúraváltás kormányprogramjához igazodóan további 19 millió tonna vasgyártást szolgáló kapacitást is fel kell számolni.

A kínai acélipar az első negyedében 2,33 milliárd jüan (82,2 milliárd forint) értékű vesztéséget jelentett, szemben a tavalyi első három hónap 8 milliárd jüanos (282 milliárd forint) nyereségével. Mindeközben a nyersacéltermelés 2,4 százalékkal, vagyis 203 millió tonnával bővült.

Az idei évre előirányzott kapacitáscsökkentés a cementiparra, a  fémkohókra, az üveggyártásra, valamint a papíripari üzemekre is kiterjed.

Ajánlott tartalom

Július 2-án kezdődik a Muzsikál az erdő

Kilenc helyszínen várja az érdeklődőket július 2. és 10. között a Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok ingyenes rendezvénysorozat.