Kínából jönnek a legjobb villanyautók?

A Build Your Dreams – valósítsd meg álmaidat névre hallgató kínai autógyártó eddig szemtelen másolatokkal hívta fel magára a figyelmet, a hamarosan megnyitó Detroit Motor Show-n viszont élőben láthatjuk a majdnem három éve beharangozott e6-ost, valamint egy eddig ismeretlen hibridet.

Katalógusadatok alapján a két kínai villanyautó a Nissan Leaf, Chevrolet Volt, Toyota Prius hármast egy csapásra semmisítené meg. Az e6-os tisztán elektromos hajtással készül, 300 kilométert képes megtenni utántöltés nélkül, és 140 km/h a végsebessége. Az ötszemélyes, kicsit unalmas, de csúnyának semmiképp sem mondható dobozban egy 72 kilowattórás, saját fejlesztésű lítium-ion akkumulátort rejtettek el, amelyet ipari áramról akár 40 perc alatt fel lehet tölteni – így a gyártó. Még érdekesebbnek tűnik a kellemesen csengő S6DM névre keresztelt szedán.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Magyarország javaslatcsomagot terjesztett elő az európai elektromobilitás fejlesztésére

Magyarország 11 pontos javaslatcsomagot terjesztett az uniós Versenyképességi Tanács elé az elektromos autózásra való átállás felgyorsítása érdekében - mondta a nemzetgazdasági miniszter szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.