Kölcsönölebek magányosoknak karácsonyra

Magyarországon egyedülálló akcióval igyekszik boldogabbá tenni a magányosok számára az ünnepet a Rex Kutyaotthon Alapítvány: a Négylábú-szeretet futárok elnevezésű kezdeményezéssel gazdira váró, nyugodt menhelyi kutyákat és macskákat juttatnak el a befogadást vállalókhoz.

Az alapítvány karácsony idejére gondoskodik a befogadott állatok élelmezéséről is. A szervezők nem titkolt reménye, hogy az együtt töltött idő alatt életre szóló barátságok köttetnek befogadó és befogadott között, és az együttlét nem ér véget az ünnepek elmúltával. A kutyaotthon tapasztalatai szerint a menhelyre került idősebb állatoknak kevesebb esélyük van az örökbefogadásra, holott jól szocializáltak és gyakran alapfokú kiképzésben is részesültek. A december közepén indult kezdeményezéssel elsősorban ezeknek az idősebb kutyáknak és macskáknak szeretnének lehetőséget biztosítani, hogy új otthonra találjanak – olvasható a Rex Kutyaotthon Alapítvány közleményében.
Az alapítványtól 2010 folyamán több mint 300 kutyát, közel 80 macskát és 7 tengerimalacot fogadtak örökbe, jelenleg 111 kutya és 16 macska várja az Állatszigeten új gazdiját.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.