Komposztálják az ünnepek után a karácsonyfákat Győrött, hozzávetőleg 40 ezer fából állítanak elő talajjavításra alkalmas komposztot - mondta a helyi közszolgáltató zrt. (Győr-Szol) városgazdálkodási szóvivője hétfőn az MTI-nek.

Komposztálják a karácsonyfákat Győrött is

Komposztálják az ünnepek után a karácsonyfákat Győrött, hozzávetőleg 40 ezer fából állítanak elő talajjavításra alkalmas komposztot – mondta a helyi közszolgáltató zrt. (Győr-Szol) városgazdálkodási szóvivője hétfőn az MTI-nek.

Győr ezzel az eljárással sajátos utat jár, más településeken ugyanis általános gyakorlatként inkább eltüzelik a fenyőfákat az ünnepek után – tette hozzá Nagy Csaba.
A társaság a városban 74 helyen gyűjti össze a fákat. Arra kérik a lakosságot, hogy a szaloncukorpapírok, szalagok, csillagszórócsonkok leszedésével segítsék a fenyőfák feldolgozhatóságát.
A fákat összedarálják, és az így nyert zöldhulladékot a komposzt-előállítás egyik alapanyagaként hasznosítják. A komposzt magas tápanyagtartalma miatt kiváló talajjavító. A közparkokban a bokrok alá és különféle növények környezetébe terítik. Az értékes anyag keresett termék a kerttulajdonosok körében is – mondta Nagy Csaba.

Ajánlott tartalom

Kiemelt segítséget kap három vármegye a zöld átálláshoz

A Környezeti és energiahatékonysági operatív program plusz (Kehop plusz) forrásaiból mintegy 110 milliárd forint jut a három leginkább környezetszennyező gazdaságú vármegye zöld átállásának kiemelt támogatására - jelentette be a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közlekedési, környezeti és energiahatékonysági fejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára kedden Egerben.