Koncz Zsófia: minden eddiginél fontosabb az energiabiztonság

Az orosz-ukrán háború következményeként kialakult szankciós politika energiaválságot okozott, emiatt minden eddiginél fontosabb lett az energiaellátás biztonsága és a megfizethető árú energia kérdése – hangoztatta az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán Kapuváron, sajtótájékoztatón.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Koncz Zsófia kijelentette: a magyar kormánynak fontos, hogy kikérje a magyar emberek véleményét, ezért indítottak online párbeszédet a zöldenergia felhasználásával kapcsolatban. Tájékoztatása szerint a zoldenergia.kormany.hu felületen megtalálható, 13 pontból álló kérdéssort április 15-ig lehet kitölteni. Az államtitkár ismertette: az online kérdőíven a napenergiától kezdve az atomenergián keresztül a geotermikus energián át, az elektromobilitásig tettek fel kérdéseket. A kérdések mellett rövid összegzés is olvasható arról, amit Magyarország az egyes területeken eddig elért.

Kiemelte, nagy küzdelem folyik a világban azzal kapcsolatban, hogy a zöldenergiát miként lehet tárolni. “Ezzel kapcsolatban is megkérdezzük a magyar embereket, így a Napenergia Plusz programról is, amelyet nagyon nagy érdeklődés övez. Ez az első olyan kormányzati program, amely nem csak napelem telepítését, de a zöldenergia tárolását is segíti” – mondta. Koncz Zsófia a sajtótájékoztatón rámutatott: fontos visszajelzés lenne az online kérdéssor megválaszolása és visszaküldése, mert a rezsicsökkentés fenntartása változatlanul kulcskérdés a magyar kormány számára. Szavai szerint az online párbeszéddel az a céljuk, hogy ezt az intézkedést is megerősítsék, pozitív visszajelzést kapjanak.

Ajánlott tartalom

Növelni kell az energiahatékonyságot

A magyar gazdaság versenyképességének egyik kulcsa az energiahatékonyság növelése - erről Juhász Edit, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke beszélt egy konferencián az MTI-nek küldött közlemény szerint.