Koppenhága megelőzte Tiger Woodst

A Copenhagen szó, megelőzve Tiger Woods nevét, a Google legkeresettebb kifejezése lett a napokban – közölte a TreeHugger nevű, fenntarthatósággal foglalkozó honlap.

“Nem lebecsülve a dán főváros turisztikai vonzerejét, a Google-elsőség minden bizonnyal az itt rendezett ENSZ-klímacsúcsnak köszönhető” – olvasható a konferencia hivatalos honlapján (www.cop15.dk) megjelent beszámolóban.
A TreeHugger szerint a megugró keresési szám azt jelzi, hogy a világ közvéleménye kiemelkedő figyelemmel kíséri a koppenhágai eseményeket.
Az elmúlt napokban a climate change (klímaváltozás) és a global warming (globális felmelegedés) kifejezésekre való Google-rákeresések száma is jelentősen emelkedett.

Ajánlott tartalom

Syngenta: a szárazság miatt csökken a csemegekukorica termésátlaga, romlik az ágazat jövedelmezősége

Ugyan továbbra is Magyarország Európa legnagyobb csemegekukorica-termelője, de az idei termésátlagok az aszály miatt, különösen az öntözetlen területeken jelentősen csökkennek, ami az emelkedő költségekkel rontja az ágazat profitabilitását - hangzott el a vetőmagvakat előállító és növényvédőszer-forgalmazó Syngenta hajdúszoboszlói szakmai rendezvényén.