Koppenhágában így tárolják a bicajokat

Szerencsére rengetegen bicajoznak Koppenhágában, viszont tárolásukhoz sok helyre van szükség.

Mivel a dánok előnyben részesítik azt a hozzáállást, hogy a cargo kerékpárok jobbak, mint a gépkocsik, elveszik egy autó parkolóhelyét azért, hogy 4 ilyen biciklit parkolhassanak a helyére. A garázst a Goodmorning Technology tervezte, és a polgármester pedig imádja:

„Sok koppenhágai fektet be cargo bike-ba (szállításra is alkalmas bicikli – a szerk.), ezáltal lesz a városunk fenntartható és élhető nagyváros. A tervezésnél természetesen figyelembe kell vennünk ezeket a bicikliket is. Megfelelő parkolási helyet biztosítunk számukra.”

A tervezők írták: „Lássuk, hogyan működik. Az új cargo bike „autó” egy kísérleti projekt, mely hat hónapig fut – ezután a garázs használói, a lakosok és persze az autósok tapasztalatait is összegezzük.”

A váz üveggyapotból készült, és négy különálló kabinnal rendelkezik, mindegyik egy külön szoba a biciklik számára. Ez azt jelenti, hogy négy kerékpár parkolhat egy akkora térben, ami általában egyetlen autónak elég.
Az „autónak” négy napelemes „fényszórója” van, amely sötétedés után kapcsol be. Emellett, ha valamelyik autó kinyílik, egy szintén napelemmel működő lámpa kapcsol fel belül. Fogasokat is szereltek a falakra, hogy felakaszthassuk a vizes ruháinkat és egyéb felszereléseket.

Ajánlott tartalom

Gyalogosbarát fejlesztési tervet készített három bécsi kerület

Szélesebb járdák, több zöld, nagyobb biztonság – három bécsi kerület átfogó fejlesztési tervet készített a gyaloglás ösztönzésére.