Közel félmilliárd forintból bevonattechnika centrumot épít a százhalombattai ipari park területén az érdi székhelyű Ostorházi Bevonattechnikai Kft.; a részben uniós forrásból finanszírozott munkahelyteremtő beruházás alapkövét kedden tették le - közölte a cég marketing menedzsere az MTI-vel.

Környezetbarát bevonattechnika centrum épül Százhalombattán

Közel félmilliárd forintból bevonattechnika centrumot épít a százhalombattai ipari park területén az érdi székhelyű Ostorházi Bevonattechnikai Kft.; a részben uniós forrásból finanszírozott munkahelyteremtő beruházás alapkövét kedden tették le – közölte a cég marketing menedzsere az MTI-vel.

Pétercsák László elmondta, hogy az új centrum irodaként, raktárként, festőüzemként, illetve kutató-fejlesztő bázisként is funkcionál majd. A létesítményben egyebek mellett szemcseszóró kamra, automata porfestő gépsor, valamint egy előkészítő helyiségből és két fényezőkamrából álló termelőegység is helyet kap. Az épület középső hajójában olyan teremfestőt alakítanak ki, mely egészen nagyméretű, de még közúton szállítható darabok festésére, speciális bevonattal való ellátására is alkalmas lesz – tette hozzá a marketing menedzser. Az új, a környék lakossága számára munkahelyeket teremtő százhalombattai centrumban az apró, sorozatgyártásra alkalmas alkatrésztől a hajókig elvileg bármilyen tárgyat tudnak fogadni – mondta Pétercsák László. Elmondta, hogy a közel félmilliárd forint értékű beruházás létesítéséhez 95 millió forint uniós támogatást kaptak, a gépek beszerzéséhez további 35 millió forintot, a többi pénzt saját erőből teremtették elő. Az Ostorházi Bevonattechnikai Kft. 1991-ben alakult, 2010. évi árbevétele elérte az 500 millió forintot. Az utóbbi időben kereskedelmi tevékenységgel is foglalkozó cég jelenleg közel 50 főt foglalkoztat. Érdi telephelyükön is dolgoznak környezetbarát festő-bevonó technológiával, de ottani kapacitásuk lényegesen kisebb, mint amilyen a százhalombattai új centrumé lesz.

Ajánlott tartalom

Riasztó képet mutat a magyar serdülők egészségmagatartása

Kedvezőtlen étkezési és fizikai aktivitási szokások, romló szerhasználati és egészségiállapot-mutatók, de javuló tendenciák is megfigyelhetők a magyar iskolások körében – állapítják meg az ELTE PPK kutatói legutóbbi felmérésük alapján. A vizsgálat a WHO-val és hazai partnerként a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézettel együttműködésben zajlott, az „Iskoláskorú gyermekek egészségmagatartása” nemzetközi kutatás részeként.