Környezetbarát roadstert tervez a Volkswagen

Úgy fest, a Volkswagen vadiúj modellje komoly versenytársa lesz ad a Mazda MX-5-nek. A VW a januári Detroit Motor Show-n mutatja majd be a BlueSport koncepcióját, amelynek célja, hogy egy roadster minden izgalmát teljesítse, mindenféle negatív környezeti hatás nélkül.

A BlueSport és a VW alacsony károsanyag-kibocsátású BlueMotion közti hasonlóság nem véletlen. A kétüléses autó egy 2,0 literes TDI motorral fut.

Hála a VW hatfokozatú DSG váltójának, az automatikus stop-start-és a különleges fékfunkciónak, meglehetősen hatékony autó. Széndioxid-kibocsátása 113 gramm kilométerenként, ami alapján jobban hasonlít a szuperminire, mint egy sportkocsira. A tervezők szem előtt tartották a súlycsökkentést is, így mindössze 1200 kilót nyom az új roadster. Ez még nem minden, összesen 6,6 másodperc kell neki, hogy elérje a 60 km/órát, a végsebessége pedig 140 km/ óra.

Egy dolog van, ami várhatóan nem változik, mikor az autó végleges változata kijön a gyárból. A vékony fényszórók és a keskeny hűtőrács hasonlóak, mint amit a Sciroccon láthattunk. .
A hátsó LED lámpatestek miatt kissé a Porsche Boxsterre is hasonlít.

A BlueSport 2012-ben érkezik majd, TSI és TDI motorokkal.
A jövő generációi számára igen fényesen ragyogó csillag lesz ez a roadster.

Ajánlott tartalom

A német autóipar ellene van a kínai elektromos autókra kivetendő uniós védővámoknak

A német autóipar szakmai képviseleti szervezete, a VDA ellenzi a kínai elektromos autókra kivetni tervezett uniós védővámot, mivel megítélése szerint az a technológiai együttműködés akadályozásával mindkét félnek ártana.