Környezetszennyezés a Duna román szakaszán?

Elsüllyedt szerdán egy műtrágyát szállító uszály a Duna romániai szakaszán, a Vaskapu-szoros kezdete előtt fekvő Ómoldova (Moldova Veche) térségében – közölte a Mediafax hírügynökség.

A 847 tonna műtrágyát szállító uszály egy több hajóból álló konvoj része volt, és a horvátországi Vukovárról Ómoldovára tartott. Az uszályt az elsüllyedése előtt elhagyta a legénység, majd lecsatolták a konvojt vontató román hajóról.

A Környezetvédelmi Minisztérium közleményben tudatta, hogy a műtrágya kétrétegű, vízhatlan műanyag zsákokba van csomagolva, ezért alacsony a kockázata a környezetszennyezésnek. A minisztérium ennek ellenére elrendelte a Duna vízminőségének a fokozott ellenőrzését az elsüllyedt rakomány felszínre hozataláig. A katasztrófavédelmi miniszteri bizottság pedig elrendelte a baleset helyszíne alatti Duna-melléki országok – Szerbia, Bulgária és Ukrajna – tájékoztatását a balesetről.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.