Titokzatos menedék a vízen – a Bamboo Wing étterem mutatós kombinációja a kézművességnek és a helyi, természetes alapanyagoknak.

Környezettudatos építészet

Titokzatos menedék a vízen – a Bamboo Wing étterem mutatós kombinációja a kézművességnek és a helyi, természetes alapanyagoknak.

A vietnami Vinh Phuc provinciában található építményt Vo Trong Nghia építkezési vállalat tervezte, akik sok hasonló, bámulatos épületet ötlöttek ki és valósítottak meg. Az étterem teljes egészében bambuszból épült, amit manapság egyre több helyen alkalmaznak a fa helyett, hiszen jóval gyorsabban nő, és így kevésbé ártanak vele a környezetnek. A Bamboo Wing – mint ahogy a neve is utal rá – olyan alakú, mint egy madár szárnyai, és szerkezetétől fogva szellős és hűvös teret biztosít. A vízzel és élő bambusszal körülvett, félhold alakú éttermet egy sor lépőkövön lehet megközelíteni, hogy aztán a vendégek a dekoratív oszlopokkal alátámasztott tetőzet alatt élvezhessék a zöld környezetet. Bizton állíthatjuk, hogy a Vo Trong Nghia cég a bambusz tökéletes kihasználásának állított példát a Bamboo Wing-gel, hiszen ez a környezetbarát úton felállított varázslatos építmény harmonikusan egybeolvad környezetével.

bambusz étterem

bambusz étterem

Ajánlott tartalom

Harmadik-negyedik helyet foglaljuk el a dízel és benzin árakkal a környező országhoz képest

Elérhetőek a hazai és régiós üzemanyagár-információk a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) honlapján, a hazai dízel és benzin ára a harmadik-negyedik helyen van a környező országok között - hívta fel a figyelmet a szervezet pénteken.