Környezetvédelmi fejlesztéseket indított a komáromi Well Done Kft.

Több mint 1 milliárd forintot fordított környezetvédelmi beruházásaira a tisztítószereket gyártó komáromi Well Done Kft.: a cég hőszivattyús rendszerrel váltotta ki gázfelhasználást és újrahasznosított flakonokat gyárt termékei csomagolására – közölte az izraeli tulajdonú társaság ügyvezetője pénteken az MTI-vel.

Stefankovics Zsolt tájékoztatása szerint évente 80 millió forintot takarítanak meg a flakonok saját gyártásával, a fejlesztéssel 400 tonna műanyagot váltanak ki újrahasznosított anyaggal. A fűtés korszerűsítésére hőszivattyús rendszert telepítettek, ezzel megszűnt az üzem gázfogyasztása. Az intézkedéssel évente nyolcmillió forintot takarítanak meg és 165 tonna szén-dioxid kibocsátást kerülik el.

Az újrahasznosított HDPE és PET alapanyagokból készült csomagolás lehetővé teszi, hogy a Well Done több nemzetközi üzlet polcain is kínálhassa termékeit, mert a sajátmárkás tenderek egyik feltétele az újrahasznosított műanyag felhasználása – ismertette az ügyvezető. A flakongyártáshoz és tároláshoz a társaság 1,2 milliárd forintos beruházással épített fel egy 2400 négyzetméteres csarnokot. Az üzem gépeinek beszerzéséhez és a fűtéskorszerűsítéshez 234 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el a Széchenyi Terv Plusz program pályázatán. A magyarországi Well Done Kft. 1996 óta gyárt tisztítószereket, melyek Magyarország szinte minden kiskereskedelmi egységében kaphatók. A vállalat 50 embert foglalkoztat, 2020-ban 2,8 milliárd, 2021-ben 2,1 milliárd forintos árbevételt értek el, melynek negyede exportból származott.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.