Környezetvédelmi fejlesztéseket indított a komáromi Well Done Kft.

Több mint 1 milliárd forintot fordított környezetvédelmi beruházásaira a tisztítószereket gyártó komáromi Well Done Kft.: a cég hőszivattyús rendszerrel váltotta ki gázfelhasználást és újrahasznosított flakonokat gyárt termékei csomagolására – közölte az izraeli tulajdonú társaság ügyvezetője pénteken az MTI-vel.

Stefankovics Zsolt tájékoztatása szerint évente 80 millió forintot takarítanak meg a flakonok saját gyártásával, a fejlesztéssel 400 tonna műanyagot váltanak ki újrahasznosított anyaggal. A fűtés korszerűsítésére hőszivattyús rendszert telepítettek, ezzel megszűnt az üzem gázfogyasztása. Az intézkedéssel évente nyolcmillió forintot takarítanak meg és 165 tonna szén-dioxid kibocsátást kerülik el.

Az újrahasznosított HDPE és PET alapanyagokból készült csomagolás lehetővé teszi, hogy a Well Done több nemzetközi üzlet polcain is kínálhassa termékeit, mert a sajátmárkás tenderek egyik feltétele az újrahasznosított műanyag felhasználása – ismertette az ügyvezető. A flakongyártáshoz és tároláshoz a társaság 1,2 milliárd forintos beruházással épített fel egy 2400 négyzetméteres csarnokot. Az üzem gépeinek beszerzéséhez és a fűtéskorszerűsítéshez 234 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el a Széchenyi Terv Plusz program pályázatán. A magyarországi Well Done Kft. 1996 óta gyárt tisztítószereket, melyek Magyarország szinte minden kiskereskedelmi egységében kaphatók. A vállalat 50 embert foglalkoztat, 2020-ban 2,8 milliárd, 2021-ben 2,1 milliárd forintos árbevételt értek el, melynek negyede exportból származott.

Ajánlott tartalom

A klímaváltozás is hozzájárulhat a halálozások magas számához a Mount Everesten

A klímaváltozás okozta változékony időjárás miatt különösen sok halálos áldozatot szedett a Mount Everesten az idei hegymászószezon - írta a The Guardian című brit napilap.