A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.

A Kstar New Energy újraértelmezi azokat a kiváló energetikai megoldásokat, amelyekkel az elmúlt 30 évben több tucat piaci ügyfelet szolgált ki. A globális márkanév sikeréhez hozzájárul több, mint 550 szabadalom, világszerte 4200 alkalmazott és a cég saját K+F részlegénél dolgozó 630 szakértő is. A KSTAR dinamikus fejlődését megalakulása óta még az utóbbi évek ellátási problémái és nehézségei sem voltak képesek megállítani Az elmúlt években építettek két új üzemet, egyet a CATL-lel együttműködve, ahol nagy hangsúlyt fektetnek az automatizálásra és a technológiai fejlesztésre. A Kstar-nál fontos szerepet kap a termékinnovációra és az integrált megoldások nyújtására való összpontosítás, miközben folyamatosan előtérben van a vállalati kultúra és az értékek globális szintű kommunikációja.

A KSTAR New Energy alapítójának és vezérigazgatójának, Liu Baishannak az egyik kedvenc mottója: “Soha ne add fel. Soha ne veszítsd el a hited. Dolgozzunk egy jobb világért”.

A KSTAR termékportfóliója az energiatárolók mellett az inverterek széles választékát is magában foglalja. A lakossági ügyfelek számára létezik a speciális BluE sorozat, amely 1 és 6 kW közötti egyfázisú és 3 és 120 kW közötti háromfázisú invertereket, valamint 20 kWh-ig terjedő energiatároló rendszereket tartalmaz, akár 40 kWh-ig terjedő párhuzamos csatlakozási lehetőséggel. A termékválaszték megfelel a háztartási berendezések és a kisebb kereskedelmi létesítmények igényeinek. A KSTAR esetében a technológia győzedelmeskedik: a fotovoltaikus inverterek új generációja nagyobb hatásfokkal, kettős MPPT-vel, távvezérléssel, VPP-készültséggel, IP65-ös védettséggel és könnyebb, ventilátor nélküli kialakítással, valamint az akkumulátorok piacán zászlóshajónak számító CATL által gyártott akkumulátorokkal rendelkezik. Mikor találkozhatunk a KSTAR termékeivel Budapesten? 2024. április 10-14. között a CONSTRUMA kiállításon a KSTAR saját standdal lesz jelen, ahol családi házak, ipari létesítmények és naperőművek számára készült korszerű energetikai megoldásokkal találkozhatunk.

A Kstar magyarországi, csehországi, szlovákiai és lengyelországi megjelenését követően, a forgalmazók számára a KAC50DP/BC100DE típus került a középpontba. Ez a készülék minden tekintetben megfelel az Európa-szerte megvalósuló beruházások elvárásainak, továbbá rendelkezik az ehhez szükséges tanúsítványokkal és garanciákkal. Ez egy közepes méretű moduláris energiatároló egység, amely az 50 kW-tól az 1MW-os tartományban megvalósuló projektek igényeit fedezi. A kész berendezés méreteit tekintve szerény. A helyigénye mindössze 1,1m x 1,1m alapterületű és körülbelül 2,4 m magas akkumulátorszekrényből áll. Az egész egységet kültéri használatra tervezték és alakították ki.

Az egység telepítése mindössze 3 óra alatt elvégezhető köszönhetően a gyárilag előreszerelt moduloknak. A telepítés helyszínén egyszerűen szerelje fel az 50 kW-os hibrid invertert, és csatlakoztassa a készülékhez mellékelt kábeleket. Az akkumulátorszekrény és az inverter AC és DC kábeleinek csatlakoztatása után a berendezés készen áll a beüzemelésre.

A beépített légkondicionálónak és az integrált szekrényfűtésnek köszönhetően az akkumulátorok mindig optimális hőmérsékleten működnek. Az akkumulátorok hűtéséről hagyományos működésű légkondicionáló gondoskodik, a más gyártóknál alkalmazott karbantartás igényesebb folyadékhűtéses rendszerekkel szemben. A Kstar hőkamerás felvételekkel bizonyítja, hogy a klímahűtés kellően hatékony. Az akkumulátorok közötti hőmérsékletkülönbség körülbelül 1oC.

Fontos kiemelni, hogy a teljes akkumulátorfelügyelet és a többzónás oltórendszer biztonságossá teszi a berendezés működését és üzemeltetését. Vészhelyzet esetén a készülék automatikusan kikapcsol.

20 darab berendezés is összekapcsolásával 1 MW teljesítmény és akár 4 MWh kapacitás is elérhető.

Az STS-szekrénnyel 100 kW és 250 kW teljesítményű, sziget üzemű telepítések is lehetségesek. Az STS szekrény lehetőséget biztosít áramfejlesztő csatlakoztatására.

Ha szeretné jobban megismerni a terméket, nézze meg az alábbi videót: 

Hol található a KSTAR Magyarország? A Kstar Magyarország országigazgatója, Patkó Zsolt, akit keressen bátran e-mailben: zsolt.patko@kstar.com. 2023 októberében megnyílt a KSTAR CEE központja és szervize is Krakkóban, ami jelentős lépés az egész közép-kelet-európai régióra kiterjedő partnerségek kialakítása felé. A műszaki támogatási menedzserek a magyarországi, csehországi, szlovákiai és lengyelországi partnerek rendelkezésére állnak.

 

A KSTAR is csatlakozik a RENEO kiállításhoz, amelyet 2024. április 10. és 14. között rendeznek Budapesten. A zöldenergia-megoldásai legújabb innovációit mutatja be a smart energy forradalomhoz, köztük napelemes invertereket, energiatároló rendszereket és elektromos jármű töltőket, amelyek otthoni és kereskedelmi-ipari alkalmazásokra is kiterjednek, valamint bemutatja a K-Home okosmegoldást, amely átformálja a kényelmet a lakossági felhasználók számára.

 

 

Képek: Marcin Sobczyk/Adam Psica és a Kstar saját anyagai alapján

 

 

 

 

Partner hír (x)

Ajánlott tartalom

Törökországot is meghódítanák a kínai napelemes cégek

Úgy tűnik, a kínai beszállítók már a törökországi napelemes piac felé is kacsintgatnak.