Külön fejezetet kap a Smart Home és az alternatív energiafelhasználás a Construmán

Minden évben eljön a pillanat, amikor az építkezésben/felújításban gondolkodók lassan rászánják magukat az előkészületekre.

Ez a pillanat általában a Construmával teljesedik be, amely a legnagyobb nemzetközi építészeti szakkiállítás és ahol a legújabb trendekkel, újdonságokkal és lehetőségekkel ismerkedhetnek meg az építkezéssel járó őrületre vágyók. Mivel az intelligens otthonok ideje elérkezett, ezért az idei Construma kiállításon találkozhatunk a szakma képviselőjével és tágabb betekintést nyerhetünk a Smart Home-ok világába. Amennyiben érdekli az intelligens otthonok jelenen ne hagyja ki az idén április 2-6 között megrendezésre kerülő Construma kiállítást!

Az építészeti kiállítás évek óta meghatározó az építkezéssel és részfeladataival foglalkozó szakemberek és azon érdeklődők számára, akik teljes építkezésbe, átépítésbe vagy csak felújításba szeretnének fogni. A Construma célja, hogy tökéletes találkozópontot hozzon létre építészek, lakberendezők, generálkivitelezők és egyéb mesteremberek, valamint a végfelhasználók között.

A kiállítás kínálata egyaránt magába foglalja az építőanyagok, nyílászárók, szigetelések, kerttervezés és energiafelhasználás lehetőségeit és újdonságait, így mindenki megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő kiállítót és termékeket.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is több terület kapott kiemelkedő szerepet a Construmán belül, hangsúlyozva egyre nagyobb teret nyerő népszerűségüket. A lakberendezési vonulat mellett az alternatív energiának szentelnek egy nagyobb szeletet, ahol az érdeklődők a megújuló energia, az épületautomatizálás és intelligens otthonok, környezetvédelem, településfejlesztés és energiahatékony építés témaköreiből kaphatnak ízelítőt.

A kiállítás első három napja kizárólag a szakmának szól. Építészek, lakberendezők, mérnökök, generálkivitelezők, belsőépítészek és egyéb építéssel kapcsolatban lévő szakemberek látogathatnak ki a HungExpo területére és ismerkedhetnek az újdonságokkal, amelyeket jelenlegi vagy később munkáik esetén ajánlhatnak vagy használhatnak fel megrendelőik részére.

A hétvége viszont a közönségé, laikus érdeklődők csemegézhetnek a legdivatosabb lakberendezési trendek között vagy terveztethetik meg családi házukat, épületeiket vagy csak gyűjthetnek ötleteket a megvalósulni tervező álmaikhoz.

-

A kiállítói standok mellett különféle előadások és programok is várják az érdeklődőket. Az egyik installáció az úgynevezett ÖkoCity lesz, amely a jövő energiahatékony épületeit hívatott bemutatni az energetikai szabályzás következtében. Az előadások témái közül pedig akár az építésügy aktuális kérdéseit vitató konferenciát is választhatjuk, de a színek szerepének jelentőségéről is megtudhatunk néhány dolgot a rendezvényen.

A kiállítók hónapok óta készülnek a kiállításra, ez a néhány nap az egyik legnagyobb lehetőségük, hogy széles körben bemutathassák felhasználási területeiket és fejlesztési irányaikat, mind az érdeklődő nagyközönség, mind a szakma számára.

Az egyik ilyen cég lesz a Loxvill Épületautomatizálás Ésszerűen Kft., akik igazán különleges standdal készülnek az ötnapos rendezvényre. A Loxvill épületautomatizálással és intelligens otthonok tervezésével és kivitelezésével foglalkozik és ennek bemutatására választottak egy igen szórakoztatónak ígérkező megoldást.

A standon egy szimbolizált otthon kerül kiépítésre a maga alapvető helyiségeivel és ezeken keresztül kerül bemutatásra az Intelligens Otthonok kialakítási lehetőségei és funkciói, miként lehet egy otthon kényelmesebb, gazdaságosabb és szórakoztatóbb.

Az alaposság érdekében a stand nem lesz alkalmas a lerohanásra, félórás és kötött számú tárlatvezetés keretein belül lehet bővebben tapasztalatokat szerezni a Smart Home lehetőségeiről és így lesz lehetőség a cég szakembereitől is megfelelő mennyiségű és minőségű információkat gyűjteni. A tárlatvezetés egyébként regisztrációhoz kötött, mely a cég honlapján elérhető.

-

Az idei kiállítás is igen színesnek és professzionálisnak ígérkezik, mind a programok, mind a kiállítók oldaláról is. Ha a tavalyi látogatottságot vesszük alapul, akkor most sem kell tartani az üresen kongó standoktól, minden bizonnyal óriási érdeklődés lesz a rendezvény iránt.

A Construma kiállítás április 2-án nyílik meg szerdán és egészen vasárnap délutánig tart, amely egybeesik a választások napjával, így remélhetőleg az ikszelés lezavarása után is még sokan kíváncsiak lesznek a kiállítókra.

Ajánlott tartalom

Ismét lehet pályázni a napelemes támogatásra

Az elutasított pályázatok hátterében téves feltételezés állt, miszerint az adószámmal rendelkező magánszemélyek által megjelölt ingatlanokban gazdasági tevékenység zajlik. A bejelentés azután történt, hogy sorra utasították el az ilyen pályázatokat, ellentétben a kiírásban foglaltakkal.