Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Kúton tankolható villanyautót készített a Nissan
Tudj meg többet: Elektromos autó

Kúton tankolható villanyautót készített a Nissan

Bioetanollal és vízzel kell tankolni a Nissan e-NV200-ast, amelyből hidrogént készít az autó, amelyet a tüzelőanyagcella fordít áramtermelésre. A hatótáv 600 km.

Az elektromos autók hátránya nem is annyira a kis hatótávolság, hanem az a tény, hogy viszonylag lassan lehet csak feltölteni őket. A tüzelőanyagcella ugyan a fedélzeten állítja elő az elektromosságot, de annak „üzemanyaga”, a hidrogéngáz még kezdetlegesebb infrastruktúrával rendelkezik. Ez utóbbi hátrányt küszöböli ki a Nissan legújabb prototípusa, amelyet egyszerűen vízzel kevert bioetanollal kell tankolni, és egy feltöltéssel 600 km a megtehető távolság.

Egy e-NV200-as villanymotoros autó alapján valósították meg a működőképes autót, amelynél a 24 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátort az e-Bio Fuel Cell fantázianevű, szilárd oxidos tüzelőanyagcella tölti. Ennek az üzemanyaga vízzel kevert bioetanol, amihez már nálunk is megvan a megfelelő infrastruktúra – az E85 nevű üzemanyag bioetanol benzinnel keverve. Az áramfejlesztés során keletkező szén-dioxid mennyiséget ellensúlyozza az a biomassza, amelyet az etanol megtermeléséhez használnak.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Több mint ezer elektromos rásegítésű kerékpárt vásárolhatnak meg olcsóbban az első körben pályázók

Lezárult az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által meghirdetett elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlási támogatásának első pályázati köre.