Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Állatvédelem / Kutyák és macskák bőréből készült tárgyak ellen tiltakoznak Kínában
Kutyák és macskák bőréből készült ezernyi tárgy került internetes forgalomba Kínában, állatvédők heves tiltakozását kiváltva - számolt be kedden a Shanghai Daily című napilap.

Kutyák és macskák bőréből készült tárgyak ellen tiltakoznak Kínában

Kutyák és macskák bőréből készült ezernyi tárgy került internetes forgalomba Kínában, állatvédők heves tiltakozását kiváltva – számolt be kedden a Shanghai Daily című napilap.

A világhálón működő népszerű Taobao áruházban kutyák bundájából készült nadrágokat és fejfedőket kínálnak – ezek a legkelendőbb darabok – azzal a megjegyzéssel, hogy jól védenek a hidegtől.
Állatvédők szerint az állatok bőre és bundája befogott kóbor kutyáktól és macskáktól származik, e négylábúak húsát el is fogyasztják az ázsiai ország déli részén. “Meg akarjuk védeni ezeket az állatokat, mert a kormány nem tesz eleget értük” – mondta a kisállatok védelmére létrejött kínai állatvédő társaság egyik felelőse Sanghajban.
A Taobaóra vonatkozó 2009 novemberi szabályozás szerint tilos a honlapon kutyákból és macskákból készült árucikkek forgalmazása. A tiltott vásárlások törlésére azonban nincs megfelelő számú ellenőr – tudósított a Shanghai Daily.

Ajánlott tartalom

A mézben lévő rovarirtószer kimutatására fejlesztettek ki új módszert kanadai kutatók

A háziméhekre veszélyes egyik gyakori rovarirtószer mézben való kimutatására fejlesztettek ki egyszerű és hatékony módszert kanadai kutatók.