Lassan kilátszik a Poopó-tó feneke

Egyre jobban apad Bolívia második legnagyobb tava, a Poopó-tó, drasztikus csökkenésnek indult a vízfelszíne. – írja az MTI.

A klímaváltozás és az olyan éghajlati jelenségek miatt, mint az El Nino, 2792-ről 1945 négyzetkilométerre csökkent a tó felszíne a hatóságok szerint. Ez egyelőre az andesi ország második legnagyobb tava, és többek közt flamingók kiemelten fontos élettere. Nagyon aggódunk a helyzet miatt, szakértőket és intézményeket hívtunk meg, hogy segítsenek megoldást találni a problémára

– mondta Víctor Hugo Vásquez, Oruro tartomány kormányzója. A 3700 méter magasan fekvő sós tavat a Titicaca-tóból induló Desaguadero folyó táplálja, de korábban is küzdött már akut vízhiánnyal.

Ajánlott tartalom

Karcsúsít a JYSK: évi több tonna alumíniumot és több mint 40 konténert spórolnak meg

Változás jön a JYSK bizonyos termékeinél: a dán vállalatnál a paplanokat ezentúl máshogyan csomagolják, ezzel annyit helyet spórolnak meg, hogy évente több mint 40 konténerrel kevesebbet használnak majd. A kerti székekről pedig eltűnik egy alumínium díszítő elem, amivel évente 22 tonnával csökken a felhasznált alumínium mennyisége.