A Mercedes egy reklámturnéja alkalmával „láthatatlanná” tette nulla károsanyag-kibocsátású hibridjét, így kívánván bizonyítani, mennyire környezetbarát, írja a treehugger.com.

Láthatatlan a Mercedes új hibridautója

A Mercedes egy reklámturnéja alkalmával „láthatatlanná” tette nulla károsanyag-kibocsátású hibridjét, így kívánván bizonyítani, mennyire környezetbarát, írja a treehugger.com.

Ha belegondolunk, kicsit ironikus: a cég több éves erőfeszítése és fejlesztése után, hogy egy nagy teljesítményű, komfortos és dizájnos járművet hozzon létre, most teljesen elvetette a külsőt. Azonban csak egy kreatív reklám idejére vált szinte észrevehetetlenné a B kategóriás hibrid. A reklámturné alatt a Mercedes egyik oldalát LED panelekkel, másik oldalát pedig kamerákkal szerelték fel. Így a jármű borítása azt tükrözte, ami mellett elhaladt, és ezzel egyfajta kaméleon effektust nyert. A gyártó ezzel azt kívánta demonstrálni, hogy mivel az autó hibrid motoros, ráadásul zéró károsanyag-kibocsájtású, tulajdonképpen „láthatatlan” a környezet szempontjából.

A reklám mindenképpen mutatós és figyelemfelkeltő, és természetesen a cég reményei szerint majd vásárlásra is sarkall. Azonban a hibridautó-gyártóknak nehéz a dolga: még mindig túl kevés helyen található feltöltő állomás ahhoz, hogy a fogyasztók tömegével keressék az öko-járműveket, annak pedig még kevesebbnek látszik az esélye, hogy éppen egy Mercedest válasszanak.

Ajánlott tartalom

Országszerte 1100 elektromos busz állhat forgalomba 2025-ig

Országszerte legalább 1100 elektromos busz áll forgalomba 2022-től 2025-ig a Zöld Busz Program 180 milliárd forintos keretéből - közölte az MTI-vel a Humda Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt.

Nincs hozzászólás

 1. A cél:
  1. A hidrogén kutak telepítését kizárólag extra magas áron lehessen megvalósítani.
  2. A hidr. termelés,szállítás az autó ipar méreteiben ne legyen biztosított
  Miért?
  Egyszerűbb technológia is létezik,mint a hidr. kár rá pénzt költeni
  pld:csak a magyar találmány hivatalban 4400db! ? ! víz autó találmány fekszik a mély fiókokban …hm
  bármit gondolsz,mindig 1 kérdés marad:
  KINEK AZ ÉRDEKE?

 2. Egyébként lehetne a szerkesztő Úr optimista is,ha már erről ír.
  Ja és teljesen össze akar zavarni minket,
  mivel hybrid és üa cella is szerepel a cikkben.
  ha hybrid:
  Még 1 megjegyzés:hybrid autónak minek a töltő?
  másképp megközelítve:ha lenne sok töltő állomás többen vennének hybridet?

  Minden sértés nélkül:megtudhatnánk,h ki üzemelteti ezt a webet?
  (erre a hozzászólásra, biztos kapok 1 kellemes tegeződő választ a kedves szerkesztőtől ál néven ahogy illik… vagy a hozzászólásomat törölni tetszik talán?nem? nagyon kedves)

 3. ez az autó se nem hagyományos értelemben vett hibrid, se nem tölthető hálózatról, mivel üzemanyagcellás és hidrogént fogyaszt.

 4. szvsz a hidrogénnal tankolható autók soha nem fognak igazán elterjedni, mert mire kiépülne a kút-hálózat, az akkumulátorok várhatóan elérik ugyanazt az energiasűrűséget és akkor már egyszerűbb a köztes lépést (hidrogén) kihagyni és árammal tankolni; akkumulátor-csere állomásokkal a hosszadalmas töltési idő is kihagyható, és egy ilyen állomás olcsóbb is, mint a hidrogénkutak, mivel nincs szükség bonyolult tartályok, csőrendszerek építésére.

 5. A cikk össze akar zavarni.
  A hidrogén,üa cella rovatban a helye.