Látta már hogyan telepítik a napelemes tetőcserepet?

A Tesla komoly erőfeszítéseket tesz, hogy fel tudja gyorsítani napelemes cserepeinek telepítését.

Bár a folyamat bizonyos esetekben még mindig hosszadalmas, időnként elképesztő sebességgel tudják átadni az otthoni napelemeket. Time-lapse készült arról, ahogy négy nap alatt felszerelik a Solar Roof napelemes cserepeket egy amerikai otthon tetejére – írja az Electrek. Az elképesztő sebességű munka a kansasi Topeka közelében zajlott. A videó kapcsán érdemes megemlíteni, hogy a tetőt nem a Tesla, hanem a Weddle and Sons Roofing vállalat telepítette.

A Teslának az utóbbi időkben az egyik legnagyobb problémát a cserepek felszerelési ideje okozza, olyan esetről is tudni, amikor a cég két hónap alatt sem tudta befejezni az egyébként igen bonyolult procedúrát. Éppen ezért a vállalat folyamatosan vizsgálja, hogy miként gyorsíthatná a telepítést. Ennek részeként a Tesla egyre több szerződést köt kifejezetten ilyen munkákkal foglalkozó cégekkel, a napelemes cserepeket pedig kiküldik a Weddle and Sons Roofinghoz hasonló vállalatoknak – a mostani felvétel is egy ilyen projekt során készült el.

A cég a videó bemutatójában azt írja, egy nagyjából 371 négyzetméteres tetőrészre szerelték fel a 15 kilowattos cserepeket, illetve a hozzájuk tartozó burkolatokat. A meglévő tetőt már korábban, egyetlen nap alatt bontották le, és az alapozó rétegeket is aznap vitték fel. Utóbbiakkal a Teslának voltak már gondjai, a topekai ház esetében ezért a Firestone gumiipari vállalat duplarétegű termékét használták.

A Tesla legújabb generációs napelemes cserepei ugyan egy ideje már a piacon vannak, de láthatóan még az ügyfeleknél tesztelik, hogy miként is lehet a leghatékonyabban telepíteni a rendszert. Bár ez több vásárlónál is kellemetlenségekkel jár, szép lassan kezd kiforrni a technológia, ebben pedig a vállalat egyéb napelemes partnereinek is komoly szerep jut.

A Tesla még viszonylag újnak számít a napelemes piacon, igaz, a vállalat már így is az ipar egyik legkomolyabb szereplőjévé vált. A cég egyik fő erejét az adja, hogy rendkívül olcsón kínálja a napenergiát – arról, hogy ez miként lehetséges, ebben a cikkben írtunk bővebben.

Ajánlott tartalom

Mutatjuk a gazdaságos napelemes rendszert, 500 ezerért árulják!

A Zendure 500 ezer forintért árulja a napelemes rendszerét, amely az erkélyre telepíthető.