LED-csereprogramot indít Kaposvár

LED-fényforrásra cserélhetik régi izzóikat a kaposváriak, az önkormányzat kedden indított, az energiatakarékosságot és a környezet védelmét szolgáló programjában – jelentette be Szita Károly (Fidesz-KDNP) a somogyi megyeszékhelyen, sajtótájékoztatón.

A településvezető szavai szerint a térítésmentes csere lehetősége azok előtt nyílik meg, akiknek kaposvári lakcímük van. A politikus a program szükségességét az energiaáraknak az orosz-ukrán háború és az azzal összefüggő brüsszeli szankciók miatti emelkedésével indokolta. Egy háztartás villamosenergia-költségének 30 százalékát a világítás teszi ki, nem mindegy, milyen fényforrásai vannak a lakosságnak – jegyezte meg. Kitért rá, az elmúlt évek kaposvári beruházásaiban meghatározó volt, hogy a város 2030-ra a lehető legnagyobb energiafüggetlenséget érje el, a megújuló energiákat már ma is kaposváriak ezrei használják.

Pintér Rómeó (Fidesz-KDNP) alpolgármester közölte, az izzócserére regisztrálni a led.kaposvar.hu oldalon lehet, ahol az igénylő kiválaszthatja, meleg vagy hideg színvilágú fényforrásokat szeretne. A pályázókkal szemben elvárás, hogy a LED-eket két éven át használják. Azok, akik nem tudnak online regisztrálni, a város négy regisztrációs pontján adhatják le kérvényüket – tette hozzá a politikus.

 

mti

Ajánlott tartalom

Milyen ablakot válasszunk? Nyílászáró-kisokos!

A megfelelő nyílászáró kiválasztása otthonunkba számos tényezőtől függ, és legtöbbünk életében legalább egyszer szembesül ezzel a döntéssel. Az ablakok nem csupán esztétikai szerepet töltenek be, hanem komoly hatással vannak mindennapunk kényelmére, energiahatékonyságára és hosszú távú értékére is.