Lehoczky díj kiemelkedő környezeti nevelésért, az erdei iskolázásért

Az Erdei Iskola Egyesület és a KOKOSZ 2010-ben is meghirdeti a Lehoczky János Díjat.

2010. febr. 7. – 2010. márc. 9.
országos pályázat

A Díjat az erdei iskola mozgalom területén tevékenykedő, az erdei iskola mozgalom szereplői által elismert személy kapja, aki munkásságával sokat tett és tesz az ifjúság környezettudatosabb gondolkodásmódjának és magatartásának kialakulásához, hozzájárul az erdei iskolázás hagyományainak megőrzéséhez, fejlődéséhez, népszerűsítéséhez, és tapasztalatát, tudását megosztja, átadja embertársainak, ezáltal biztosítva a folytonosságot.

A Díj célja emléket állítani a fiatalon elhunyt, ám gazdag munkásságot maga után hagyó környezeti nevelőnek, pedagógusnak, és díjazni a Lehoczky János emlékéhez méltó munkásságot folytató erdei iskolázókat, környezeti nevelőket.

A Díjra az a személy jelölhető, aki etikailag feddhetetlen, szakmai munkáját az ifjúsági korosztály számára pozitív példát mutatva végzi, és eleget tesz az alábbi szempontok valamelyikének:

1. Munkásságával sokat tesz az erdei iskola mozgalom kiterjesztéséért. Publikációkkal, előadásokkal, továbbképzésekkel segíti népszerűsítését, minőségi fejlesztését.

2. Munkájával sokat tesz az ifjúság környezettudatosabb gondolkodásmódjának és magatartásának kialakulásához, a fenntartható fejlődést népszerűsíti. Hozzájárul az erdei iskolázás hagyományainak megerősítéséhez.

Beadási határidő: március 10. éjfél

A jelöléseket jelölőlapon lehet benyújtani az alábbi E-mail címre: mandarinki77@freemail.hu  az elektronikusan beérkezett jelölésekről visszaigazolást küldünk.

A Díj odaítéléséről a szervezetek által felkért 5 tagú kuratórium dönt. A kuratórium elnöke Czippán Katalin, tagjai Darvas Lászlóné, Legány András, Lengyelné Nagy Margit és Nagyné Mussó Judit.

Az elmúlt évek díjazottjai:

2005 Lendvai Mária
2006 Hortobágyi Katalin
2007 Hegymeginé Nyíri Enikó
2008 Adorján Rita
2009 Németh Ibolya

Ajánlott tartalom

Vonzó célt jelenthetnek a falusi csokos településeken levő házak jövőre

Vonzó lokációnak számíthatnak jövőre az ingatlanpiacon a falusi csokos települések, három gyerek vállalásával akár 46 millió forint vissza nem térítendő támogatást is kaphatnak a családok - közölte az ingatlan.com csütörtökön az MTI-vel.