Már 4000 cipősdoboznyi ajándékot gyűjtött össze a rászorulóknak a Baptista Szeretetszolgálat

Ma Keleti Andrea táncművész is átadta családjával közösen készített karácsonyi ajándékát.

A Nyugati téren alig egy hete felállított óriás cipősdoboz gyűjtőhelyre már több ezer karácsonyi cipősdobozt hoztak az adományozók. A Baptista Szeretetszolgálat több mint száz gyűjtőhelyére folyamatosan érkeznek cégek, magánszemélyek, kisebb közösségek, óvodák, iskolák felajánlásai. A mai napon Keleti Andrea táncművész is csatlakozott a jótékonysági akcióhoz és személyesen adta át a gyerekeivel közösen összeállított karácsonyi cipősdobozt, mely pénteken szintén útnak indul Erdélybe, Böjte Csaba árváihoz. A szervezők egészen december 20-ig várják az ajándékokat.

Már reggel 10 órától folyamatosan érkeznek az ajándékok az egyik legforgalmasabb cipősdoboz gyűjtőhelyhez, a Nyugati pályaudvarnál lévő bevásárlóközpont előtt felállított óriás cipősdobozhoz. Keleti Andrea táncművész személyesen hozta el a családjával közösen összeállított ajándékokat. A népszerű előadóművész elmondta, hogy fontosnak tarja, hogy gyermekei megérezzék az ajándékozás és a rászorulók segítésének örömét. A közösen vásárolt ajándékok mellé 5 éves kisfia kedvenc búgócsigáját, míg 10 éves kislánya plüssállatát csomagolta be a cipősdobozba.
A Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciójának keretében idén 30 ezer rászoruló gyermeknek szeretne ajándékot adni. December 17-én pénteken 2500 ajándék indul Erdélybe, Böjte Csaba árváihoz. Emellett a vörösiszap-katasztrófa és az árvíz károsultjai is több száz ajándékcsomagot kapnak. A Cipősdoboz akciót idén Ákos december 16-án a Budapest Sportarénában tartandó jótékonysági koncertje is segíti, melyre néhány ezer forintos adományért cserébe még lehet meghívót igényelni holnap a helyszínen, vagy a ciposdobozkoncert.hu oldalon. Az esemény fővédnöke: Schmitt Pálné Makray Katalin.

Mi is az a Cipősdoboz akció?
www.ciposdoboz.hu
Baptista Szeretetszolgálat ebben az évben újra meghirdette karácsonyi akcióját, a Cipősdoboz Akciót, amely az Operation Christmas Child”néven futó nemzetközi mozgalom ötlete alapján született. E mozgalom alapgondolata szerint gyermekek vagy egész családok készítenek ajándékot rászoruló gyermekeknek. Az ajándékok csomagolására szolgáló, színes csomagolópapírba öltöztetett cipősdobozok ma már nem csak sok millió nehéz sorsú gyermek örömét, hanem a szeretet és együttérzés jelképét jelentik szerte a világon. 2004-ben mintegy 6 millió csomag került szétosztásra a világ 95 országában, és ebben az évben Magyarországon is legalább 30 ezer gyermek megajándékozása a cél!

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.