Már falakra is telepíthetünk napelemet egy finn fejlesztéssel

A finn Rauli által forgalmazott Rauli Wall jelentősen megkönnyíti a falra történő napelemes telepítéseket.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A napelemes telepítések egyik nagy kihívása a panelek rögzítése, ami nem pusztán időigényes feladat: a rosszul felszerelt modulok akár el is mozdulhatnak. Szerencsére ma már számos technológia könnyíti a rögzítést, ezek közé tartoznak a finn Rauli által forgalmazott termékek. A cég biztonságos és stílusos tartóeszközeit telepítési szakértők alkották meg, feladatuk pedig a minél hatékonyabb, gyorsabb és biztonságosabb telepítés. A termékek népszerűségét jól mutatja, hogy egyre több helyen kezdik el forgalmazni őket. A Rauli egyik legújabb fejlesztése, a Rauli Wall a falakra való rögzítést veszi célba. Napjainkban a panelek már nemcsak a tetőkön kaphatnak helyet, hanem a legkülönbözőbb felületeken, így a falakon is, az egyedi elhelyezés pedig sajátos tartószerkezetet igényel. Az ilyen típusú telepítések nagy előnye, hogy az épületek tetőfelületei sokkal korlátozottabbak, a hó és más szennyezők könnyebben felhalmozódhat rajtuk, sok esetben ráadásul a tetőszerkezet eleve nem is elég teherbíró a kivitelezéshez. További pozitívum, hogy a falon lévő napelem a téli, alacsony beesési szög mellett is tudja hasznosítani a napsugarakat, ez főként az északi országokban lehet előnyös.

A Rauli Wall segítségével a telepítés rendkívül egyszerűvé válik, a szakember fizikai erőfeszítésére sincs szükség, az Easy Slide módszerrel a panelek könnyedén mozgathatóak a szerkezetben, mintegy lebegnek a rögzítések között. A termék átfogó teszteken esett át, az adatok alapján ellenáll az európai időjárási viszonyoknak. „A Rauli minden alkatrészét Finnországban tervezik finn telepítési szakértők. Az alkatrészekeinket is Finnországban, Orimattilában gyártják, és 30 éves garanciát vállalunk rájuk” – mondta Ville Tiainen, a vállalat vezérigazgatója a németországi Intersolar fesztiválon. A cég termékei SSAB nagy szilárdságú acélból készülnek.

A vállalat termékeinek használatát még könnyebbé teszi a Rauli APP, amely bármely projekt esetében segít meghatározni a rendszerméreteket és az alkatrészek mennyiségét. A Rauli termékei Magyarországon is elérhetőek.

 

RAULI magyar nyelvű weboldala. 

Ajánlott tartalom

Jobban teljesítő napelemek érkezhetnek a háztartásokba

A malajziai Multimédia Egyetem kutatói megállapították, hogy a fényvisszaverők gazdaságosan növelhetik a fotovoltaikus rendszerek teljesítményét Malajzia éghajlati viszonyai között.