Már félig kész a napelempark Nagyrév határában, nyáron indulhat a termelés

Napelempark épül a falu határában. A tartóoszlopokat már lehelyezték, a szolár- és egyéb kábelek is a földben vannak már.

Erdős Erzsébet, a napelempark egyik tulajdonosa elmondta: a tervek szerint június környékén kapcsolják be az erőművet, persze, mindez az időjárástól is függ. Az önkormányzati területet korábban az önkormányzat értékesítette a cégnek, a társaság egy megújulóenergia- hitel pályázatból finanszírozza a beruházást. A megtermelt áramot a későbbiekben a hálózatra termelik rá, azaz az energiaszolgáltató átveszi tőlük az áramot több mint húsz évig. Nagyrévnek azért éri meg, hogy egy ilyen vállalkozás működik a falu szélén, mert a cég a helyi önkormányzatnak fizeti majd az iparűzési adót. Erdős Erzsébet úgy véli, zöldmezős beruházásukkal talán a település fejlődéséhez is hozzájárulhatnak. Az egyébként szolnoki, családi cégnek korábban nem volt kapcsolata Nagyrévvel, a Kunszentmártoni Földhivatal segített megtalálni a vállalkozásnak az ideális területet és az új dolgokra nyitott önkormányzatot, írja a szoljon.hu.

Képünk illusztráció.

 

Ajánlott tartalom

Ökotudatos hőszigetelés a polisztirol

Az elmúlt években, de főleg a következőkben előtérbe kerülnek a környezeti szempontok: az energiapazarlás és a környezetszennyezés visszafogása, a klímaváltozás negatív hatásainak kézben tartása.