Másfél év alatt megduplázódott a zöld rendszámos autók száma Magyarországon - hangzott el hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Másfél év alatt megduplázódott a zöld rendszámos autók száma

Másfél év alatt megduplázódott a zöld rendszámos autók száma Magyarországon – hangzott el hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Gablini Gábor, a Gépjárműkereskedők Országos Szövetségének (GÉMOSZ) elnöke a műsorban elmondta, a növekedésbe mind az elektromos és mind a hibrid autók beleszámítanak. Ugyanakkor ma már világos, hogy nem minden hibrid autó felel meg a környezetvédelmi előírásoknak, így a jövőben finomíthatnak a zöld rendszám kiadásának feltételein. Emlékeztetett, a kormány 2016-ban – a régióban elsőként – döntött úgy, hogy az elektromos autók vásárlását támogatja, a később finomított program olyan nagy siker lett, hogy rövid idő alatt kimerült az erre szánt ötmilliárd forintos keret. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter múlt csütörtökön Zalaegerszegen azt közölte, az ötmilliárdos keret alig negyed óra alatt kimerült, ezért további 800 millió forinttal kiegészítették, de az igényeket látva újabb hasonló támogatási programot is terveznek.

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.