Még 2 napig igényelhető a napelemes ingyen pénz

Tegnap reggeli bejelentés szerint felfüggesztik az eddig sikerrel futó 0%-os MFB-s energiahatékonysági hitelét.

Egy utolsó roham indult a 0%-os MFB-s energiahatékonysági hitelért a vidéki lakosok számára, ugyanis egy tegnap reggeli bejelentés során fény derült arra, hogy a „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” című és GINOP-8.4.1/A-17 kódszámú hitelprogram hamarosan szüneteltetésre kerül. De mire számíthatunk ezután?

3 NAP MÚLVA FELFÜGGESZTIK A NAGY SIKERNEK ÖRVENDŐ HITELPROGRAMOT

Tegnap reggel megjelent a hivatalos közlemény, miszerint olyan nagy mennyiséget értek el az eddig beküldött MFB-s hitelkérelmek száma, hogy a teljes pályázati keretösszeg már-már lefedésre került. Mindezért 3 nap múlva, azaz 2020.11.05-én éjfélkor felfüggesztik a pályázatot. Mint tudjuk ugyanennek a lakossági energiahatékonysági pályázatnak a Budapestre és Pest megyére szóló tükörpályázata a VEKOP-5.2.1-17, már tavaly októberben kimerült. A GINOP-os kiírásnál is voltak már előjelek, amikor a nyár elején két ütemben, de 76 milliárd forintra csökkentették a 105 milliárdos keretet.  

Egyes információk szerint az utóbbi egy hónapban bő tízmilliárd forintos volumenben érkeztek be igénylések, ami jelentős hatást gyakorolt a keretösszeg lefedettségének gyorsabb elérésére. Becslések szerint idén a vidéki régiókban nagyjából 20 000 darabszámot is meghaladó támogatott projektről is szó lehet. A GINOP-os kiírás héten bekövetkező szüneteltetésével pedig már nem csak a Pest megyeiek, hanem az ország többi részén élő lakosok sem tudnak majd élni a lehetőséggel.

MIRE SZÁMÍTHAT A PRIVÁT SZFÉRA A JÖVŐBEN?

Még szeptemberben tett egy olyan bejelentést Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, hogy jövőre útjára indítanak egy olyan támogatási konstrukciót, ami 30-40%-os vissza nem térítendő támogatást ígér háztartások számára napelemes beruházásokhoz. 

Nemrégiben még az is kiderült, hogy a támogatás mértéke nagyban attól is fog függni, hogy milyen mértékű energiafelhasználás-csökkenést ér el az adott beruházás. Értelemszerűen minél nagyobb arányban váltja ki az adott ingatlan a hálózati fogyasztást, annál nagyobb összegű lesz a támogatás is. A lehetőséget azonban még nagy homály fedi, így nehéz rá jelenleg bármilyen formában is alapozni.

Ajánlott tartalom

Mutatjuk a gazdaságos napelemes rendszert, 500 ezerért árulják!

A Zendure 500 ezer forintért árulja a napelemes rendszerét, amely az erkélyre telepíthető.