A Vokswagen első nagy lépése a hybrid piacra - mivel kezdett?

Megérkezett a Volkswagen Touareg Hybrid

A Vokswagen első nagy lépése a hybrid piacra – mivel kezdett?

A Touareg SUV hybriddel!  A Volkswagen, a Müncheni sajtótájékoztatón leleplezte a karcsúbb és könnyedebb Touareg hybrid változatát.
A 2011 VW Touareg Hybrid egy full hybrid, amely legfeljebb másfél kilométert képes megtenni  – és sebessége 48 km/óra.– a teljesen elektromos módban. A teljesítmény 380 lóerő. A jármű 4,7 méter hosszú, míg szélessége 1,9 magassága 1,7 méter. Az alapváltozatban a csomagtartó 520 literes, azonban a hibridben be kell érni 433-mal.

Persze nemcsak látszatra más a Touareg második generációja, hiszen a fejlesztők rengeteget dolgoztak azon, hogy az autó kevesebb üzemanyaggal beérje. Egyfelől a jármű alapváltozata 208 kilóval könnyebb, mint elődje (2090 kg), másfelől a karosszéria formája áramvonalasabb, ugyanakkor a motorok is fejlődtek nem mellékesen azért, mert az összeshez nyolcfokozatú váltó tartozik. Az új Touaerg átlagosan 20 százalékkal takarékosabb az elődjénél.

Ajánlott tartalom

Az elvadult disznók okozta éves szén-dioxid-kibocsátás 1,1 millió autóéval is felérhet

A világszerte élő elvadult házi sertések számlájára évente annyi szén-dioxid kibocsátása írható, amennyi 1,1 millió autó emissziójával érhet fel - állapította meg egy nemzetközi szakemberekből álló kutatócsoport.