A Vokswagen első nagy lépése a hybrid piacra - mivel kezdett?

Megérkezett a Volkswagen Touareg Hybrid

A Vokswagen első nagy lépése a hybrid piacra – mivel kezdett?

A Touareg SUV hybriddel!  A Volkswagen, a Müncheni sajtótájékoztatón leleplezte a karcsúbb és könnyedebb Touareg hybrid változatát.
A 2011 VW Touareg Hybrid egy full hybrid, amely legfeljebb másfél kilométert képes megtenni  – és sebessége 48 km/óra.– a teljesen elektromos módban. A teljesítmény 380 lóerő. A jármű 4,7 méter hosszú, míg szélessége 1,9 magassága 1,7 méter. Az alapváltozatban a csomagtartó 520 literes, azonban a hibridben be kell érni 433-mal.

Persze nemcsak látszatra más a Touareg második generációja, hiszen a fejlesztők rengeteget dolgoztak azon, hogy az autó kevesebb üzemanyaggal beérje. Egyfelől a jármű alapváltozata 208 kilóval könnyebb, mint elődje (2090 kg), másfelől a karosszéria formája áramvonalasabb, ugyanakkor a motorok is fejlődtek nem mellékesen azért, mert az összeshez nyolcfokozatú váltó tartozik. Az új Touaerg átlagosan 20 százalékkal takarékosabb az elődjénél.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.