Megjelentek az első képek a Moveoról

Az Antro Csoport közzétette az első képeket összecsukható hibrid robogójáról a Moveoról.

A Moveo forradalmian új formaterve lehetővé teszi, hogy a robogót kis méretre összecsukva vigyük magunkkal. Az utazótáska méretűvé összehajtható jármű súlya pedig szintén ideális lesz ahhoz, hogy hordozható voltát könnyedén kihasználhassuk. Mindössze 25 kg-os tömegével és kis méreteivel egy autó csomagtartójában könnyedén elfér összecsukott állapotában, így például a nagyvárosok vonzáskörzetében ingázók számára megteremti a lehetőséget, hogy az autót a város peremén hagyva és a robogóval tovább közlekedve elkerüljék a városi dugókat, valamint a parkolási nehézségeket és költségeket.

A Moveo mint segédmotor kerülhet forgalomba, így sebességét 45 km/h-ban korlátozák, amivel már képes lesz felvenni a városi közlekedés ritmusát. 35 km-es hatótávolsága pedig elegendő lehet az átlagos napi utazás megtételére. A hibrid hajtás mindeközben biztosítja, hogy olcsón és környezetkímélő módon közlekedhessünk, valamint a pedálozással egy kis testmozgásra is lehetőségünk nyílik.

Moveo

A motorról további képeket és információkat az Antro csoport honlapján lehet megtekinteni.
Az Antro a képek közzétételével egyidejűleg kitűzte a szériagyártás tervezett kezdetét is, amit 2011-re prognosztizálnak. A robogó mellett természetesen tovább folyik a Solo fejlesztése is. Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk a Moveot követően várhatóan az eredeti autókoncepció egyszerűsített változata a Solo Light kerülhet sorozatgyártásba.

Ajánlott tartalom

Nemzetközi Energiaügynökség: idén rekordszámú elektromos autót értékesíthetnek világszerte

Rekordszámú elektromos autót adhatnak el világszerte az idén - áll a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) jelentésében.