Hamarosan megkezdődik a Benta-patak medrének 739 millió forintos helyreállítása Százhalombatta, Érd, Tárnok, Sóskút és Biatorbágy térségében - közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium hétfőn az MTI-vel.

Megkezdődik a Pest megyei Benta-patak rehabilitációja

Hamarosan megkezdődik a Benta-patak medrének 739 millió forintos helyreállítása Százhalombatta, Érd, Tárnok, Sóskút és Biatorbágy térségében – közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium hétfőn az MTI-vel.

A zöldtárca közleményében hangsúlyozzák: a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság által végzett rehabilitációra elsősorban azért van szükség, mert a Benta-patak medre a jelenlegi állapotában már nem képes megfelelően elvezetni a térségben keletkezett csapadékot. A patak 18 kilométeres szakaszát érintő beruházás javítja a patak vízszállító képességét, így az képes lesz biztonságosan elvezetni a csapadékvizet, és befogadni a többlet-vízhozamokat – olvasható a KvVM tájékoztatásában. Hozzáteszik: a projekt a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében 85 százalékos európai uniós és 15 százalékos költségvetési támogatással valósul meg.

Ajánlott tartalom

Új kifejezések bevezetésével hatékonyabbá válhat az éghajlatváltozásról szóló diskurzus egy új tanulmány szerint

A klímaváltozásról szóló diskurzusban használt kifejezések nem elég hatékonyak, ezért új, erőteljesebb kifejezések bevezetését javasolja egy tanulmányban Forgács Bálint, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának (PPK) kutatója.